O παίκτης της Barcelona Kyle Kuric μίλησε σε συνέντευξή του Cosmote TV για πολλά, αλλά έκανε ειδική αναφορά και σε έναν προπονητή που τον ξέρει καλά και όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ο λόγος για τον Rick Pitino, τον οποίο ξέρει καλά ο Kuric, καθώς τον είχε  κόουτς στο Louisville.

Ο γκαρντ των Καταλανών τόνισε στην ότι ο Αμερικανός προπονητής έχει δεσμευτεί να κοουτσάρει την Εθνική Ελλάδας και δεν ξέρει αν αυτό θα γίνει λόγω του Covid-19, αλλά τόνισε ότι ο Pitino έχει δεσμευτεί γι’ αυτό.

Ο Kuric έκανε και σύγκριση ανάμεσα στον νυν προπονητή του στην Barcelona, τον Saras Jasikevicius και τον Pitino, ενώ έκανε αναφορά και στον συμπαίκτη του, στους μπλαουγκράνα, Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά ο Kyle Kuric είπε στην Cosmote TV:

Για τον Rick Pitino και την Εθνική Ελλάδας: «Ήταν ωραίο μου άρεσε που τον είδα να κοουτσάρει και πάλι και που τον συνάντησα. Έχει δεσμευτεί να κοουτσάρει την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα το κάνει, λόγω του κορονοϊού, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει. Είναι έντονος στο γήπεδο. Ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει από τους παίκτες. Είναι σπουδαίος κόουτς και έχει πετύχει πολλά».

Για τις ομοιότητες που έχουν στην φιλοσοφία τους οι Rick Pitino και Saras Jasikevicius: «Έχει ομοιότητες με τον Pitino ο Saras. Είναι βέβαια λίγο διαφορετικό γιατί έπαιξα για τον κόουτς Pitino όταν ήμουν στο κολέγιο και τώρα είμαι επαγγελματίας. Έχουν και οι δύο απαιτήσεις, ξέρουν τι θέλουν και αν τους το δώσεις, τότε θα παίξεις. Αν δεν πιστεύουν ότι θα κερδίσουν μαζί σου, δεν θα παίξεις. Είναι βέβαια και οι δύο είναι ανταγωνιστικοί».

Για τον Νικ Καλάθη και την… αδυναμία που του έχει ο Pitino: «Ξέρω ότι του Pitino του αρέσει ο Καλάθης και τον σέβεται. Είναι από τους καλύτερους πασέρ που έχει παίξει και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών κατά τη γνώμη μου».