Η Maccabi έχει βαλθεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της στην πρώτη χρονιά του Oded Kattash στον πάγκο. Σήμερα (30/6), λοιπόν, ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη υψηλού επιπέδου, του Wade Baldwin, του έβδομου Αμερικανού παίκτη που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι! Τη σεζόν που πέρασε ο 26χρονος γκαρντ είχε 14,1 πόντους, 4,4 ασίστ και 3,6 ασίστ κατά μέσο όρο στην EuroLeague με την Baskonia.

Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού συμφώνησε προ δύο ημερών με την “ομάδα του λαού” και προστέθηκε σε μία σειρά σημαντικών κινήσεων που έχουν γίνει. Η Maccabi έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής επτά Αμερικανούς παίκτες (συμπεριλαμβανομένου και του Baldwin), τους Darrun Hilliard, Lorenzo Brown, Bonzi Colson, Alex Poythress, Josh Nebo και Austin Hollins, καθώς και τον Ισραηλινό Guy Pnini.

Στην EuroLeague δεν υπάρχει κάποιο όριο για τον αριθμό των ξένων παικτών, στο Ισραήλ πάντως o Kattash θα πρέπει να “κόβει” σε κάθε αγώνα δύο εξ αυτών, καθώς δικαιούται να έχει πέντε μη Ισραηλινούς στη 12άδα.

Επιπλέον, θα πρέπει σε όλο το παιχνίδι να βρίσκεται στο παρκέ τουλάχιστον ένας γηγενής παίκτης. Αυτή τη στιγμή η Maccabi διαθέτει πέντε Ισραηλινούς, τους Menco, Sorkin, Pnini, DiBartolomeo και Ziv.