Η Τουρκία άγγιξε την ιστορική νίκη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά δεν την πήρε. Το παιδαριώδες φάουλ του Geyik στον Κώστα Παπανικολάου, έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα φόργουορντ να εκτελέσει σε δύο βολές 3,9’’ πριν από τη λήξη και αυτός δεν λάθεψε, στέλνοντας την Ελλάδα στα ουράνια και την Τουρκία στα τάρταρα

Ο Melih Mahmutoglu, πάντως, διαφωνεί με την απόφαση των διαιτητών να χρεώσουν με φάουλ τον συμπαίκτη του. Για την ακρίβεια, θεωρεί πώς δεν έχει δει ποτέ να σφυρίζεται τέτοιο φάουλ.

«Παίξαμε καλά, παλέψαμε, αλλά φυσικά έχουμε ακόμη έναν αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα δείξουμε την ταυτότητα και τον χαρακτήρα μας. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει η FIBA. Θα σταθώ στο φάουλ. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο φάουλ να σφυρίζεται. Είμαστε λυπημένοι που φτάσαμε ως εδώ, το φάουλ έκρινε το αποτέλεσμα. Κρίμα, αμαρτία. Ελπίζω να το ακούσουν αυτό στη FIBA. Είναι τεράστια η ζημιά», δήλωσε ο γκαρντ της Fenerbahce μετά τη λήξη του αγώνα.

«Μετά το τέλος του αγώνα πήγα στον διαιτητή και του είπα ότι αυτό είναι ντροπή. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είμαστε πολύ δυνατοί και ικανοί να κερδίσουμε, το δείξαμε απόψε. Το μόνο που ζητάω από τον τουρκικό λαό είναι να γεμίσει το Sinan Erdem Dome τη Δευτέρα».