Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι πλευρές των Unicaja Malaga και Φώτη Κατσικάρη είναι πολύ πιθανό να ανανεώσουν την κοινή τους συνεργασία και για την επομένη αγωνιστική χρονιά, με τους ανθρώπους της ομάδας να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον Έλληνα τεχνικό, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να οδηγήσει εν τέλει την ομάδα στα ετήσια Playoffs της ACB.

Ο Κατσικάρης είχε επιστρέψει τον περασμένο Ιανουάριο στην αγαπημένη του Ισπανία για να αναλάβει τη Μalaga, προσπαθώντας να σώσει τη χρονιά ενός συλλόγου που μετρούσε 8 νίκες και 6 ήττες στα πρώτα 14 ματς στη λίγκα, και κατάφερε μέχρι τέλους να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην postseason.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο Έλληνας πρώην assistant coach των Utah Jazz του ΝΒΑ είχε ήδη συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, αλλά συμφώνησε για κάποιου είδους οικονομική περικοπή, που επιτρέπει στον οργανισμό να τον κρατήσει πιο εύκολα στο τιμόνι του.

 

Aπό μεριάς του, ο 54χρονος head coach δήλωσε:

 

«Έχω μεγάλη επιθυμία και ενθουσιασμό ώστε να συνεχίσω με την ομάδα. Γι’ αυτό αποδέχτηκα τις συνθήκες, ερχόμενος σε μια περίπλοκη κατάσταση. Γνώριζα ότι θα ήταν περίπλοκο.

Προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα για να δω τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Unicaja. Σε μια τόσο δύσκολη σεζόν που ολοκληρώθηκε άσχημα για την ομάδα, ήταν απογοητευτικό.

Μου δίνει δύναμη για να δουλέψω και να βάλω αυτή την ομάδα εκεί που της αξίζει».