Ο λόγος του έχει μεγάλη και βαρύνουσα σημασία. Ο Bozidar Maljkovic μόνο τυχαίος προπονητής δεν είναι. Οι 4 κούπες της Euroelague, που έχει κατακτήσει ως προπονητής με τις Jugoplastika (1989, 1990), Limoges (1993), Παναθηναϊκό (1996) μιλάνε από μόνες τους για το μέγεθος του ονόματος του 68χρονο Σέρβου κόουτς.

Έτσι η ολομέτωπη επίθεση, που εξαπέλυσε ο Bozidar Maljkovic κατά FIBA και Euroelague έχει την δική της σημασία.

Ο Σέρβος μίλησε στο «Radio Marca» για πολλά, αλλά η κουβέντα πήγε στην κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Euroelague.

O Bozidar Maljkovic θυμήθηκε το πως η FIBA έχασε και τα ηνία και πως τα πήρε η Euroelague. Για την Euroleague μάλιστα είπε ότι έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση με τις ομάδες στην διοργάνωση παίζουν μόνο οι «πλούσιοι».

Αναλυτικά ο Bozidar Maljkovic είπε: «Λυπάμαι γι αυτό, αλλά όλο το πρόβλημα έγκειται στη FIBA. Κοιμόντουσαν για είκοσι χρόνια και πλήρωσαν τον λογαριασμό για ό,τι έχει γίνει με την Euroleague. Αξίζουν όλο αυτό το κακό, αλλά για το μπάσκετ ό,τι γίνεται δεν είναι καλό. Τώρα φαίνεται πως μόνο οι πλούσιοι μπορούν να “παίξουν”. Μίλησα με τον Jordi Bertomeu πριν από λίγο καιρό και τον ρώτησα πώς γίνεται να μην υπάρχει ομάδα στην EuroLeague ανάμεσα στο Μιλάνο και την Αθήνα. Πρέπει να σέβεσαι την ιστορία και την παράδοση. Πολλά από τα αστέρια του αθλήματος ήρθαν από τα Βαλκάνια».