Ο Tony Meier αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του μόλις στα 30 του χρόνια. Στο άκουσμα της είδησης όλοι σχεδόν θα υποθέσουν ότι ο Αμερικανός παίκτης είτε είχε προβλήματα υγείας, είτε προβλήματα τραυματισμών, είτε οικογενειακά προβλήματα και αυτά τον έκαναν να πει το οριστικό αντίο στην ενεργό δράση. Αμ δε… Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η αιτία της αποχώρησης του Meier είναι.. εντελώς κουφή.

Ο τέως παίκτης των Απόλλωνα Πάτρας, Λαυρίου και Προμηθέα, Tony Meier, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα παρκέ, εξαιτίας του φόβου του για τον Covid-19!

Ο 30χρονος παίκτης είπε: «Αγαπώ να παίζω μπάσκετ, αλλά γνώριζα ότι δε θα το κάνω για πάντα και έχω άλλες επιλογές που με περιμένουν στο σπίτι». Ο Meier μπορεί να μην μίλησε για τον κορονοϊό, αλλά τα σενάρια ανέφεραν ότι η αιτία της αποχώρησης ήταν ο φόβος του για τον ιό, ο οποίος τον έκανε να κόψει το μπάσκετ και να γυρίσει στις ΗΠΑ, όπου κι εκεί βέβαια, ο ιός θερίζει.

Η πορεία του

Ο Meier έπαιξε μπάσκετ στο Λύκειο στο Lafayette High School, στο Wildwood του Missouri. Αποφοίτησε από το Κολέγιο του Milwaukee (2008-12). Στην τελευταόια του χρονιά είχε μέσο όρο 11,3 points με 39,5% στα τρίποντα, 3,8 ριμπάουντ.

Στη συνέχεια ξενιτεύτηκε από τις ΗΠΑ. Επαιξε στην Αυστραλία στους Frankston Blues. Από εκεί βρέθηκε στην Πορτογαλία (Vitoria) και στην Πολωνία (Starogard Gdanski).

To 2015 τον ανακάλυψε ο Θανάσης Παπαχατζής και τον έφερε στην Ελλάδα, στον Απόλλωνα Πάτρας. Στη συνέχεια πήγε στην Τσεχία (Nymburk), αλλά ξαναγύρισε στην χώρα μας και έπαιξε σε Λαύριο και Προμηθέα.

Το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην Πολωνία στην Zielona Gora την οποία είχε μέσο όρο 11,2 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ.