Ο Vladimir Micov, μίλησε για τον Sasa Djordjevic, o οποίος τον είχε διώξει το 2014 από την Εθνική Σερβίας. Μάλιστα από τότε ο παίκτης της Armani δεν έπαιξε ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παρά το γεγονός ότι ο Djordjevic έφυγε από τον πάγκο.

Ο Vladimir Micov μίλησε στο 24 sedam και ανάμεσα στα άλλα έκανε αναφορά και στην ρήξη του το 2014 με τον τότε προπονητή της Εθνικής Σερβίας, Sasa Djordjevic, ο οποίος τον έδιωξε από την ομάδα μετά από ένα επεισόδιο που είχαν οι δυο τους στην διάρκεια ενός φιλικού με τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Micov είπε για το όλο θέμα: «Στεναχωριέμαι κάθε φορά που το σκέφτομαι διότι πέρασα όλο το καλοκαίρι στην εθνική ομάδα και αυτό συνέβη τρεις μέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν θα άλλαζα τίποτα από ό,τι συνέβη τότε. Θα έκανα το ίδιο διότι ξέρω πως δεν μου άξιζε ό,τι έγινε με τον κόουτς».

Ο παίκτης της Armani, που έχει περάσει και από την Ελλάδα, καθώς το 2009 είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο, ξεκαθάρισε πάντως, ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην ομάδα: «Όταν ο Igor Kokoskov έγινε ο νέος προπονητής στην Eθνική, ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα. Ακολουθούσαν τα παράθυρα και ήταν αδύνατον για τους παίκτες της Euroleague να παίξουν στην εθνική. Από τη στιγμή που δεν ήμουν μέλος της Εθνικής Σερβίας στα καλύτερά μου χρόνια όταν μπορούσα να προσφέρω σημαντικά, δεν θα ήταν σωστό αν επέστρεφα τώρα».

Το επεισόδιο του Micov με τον Djordjevic είχε γίνει τον Αύγουστο του 2014.  Η Εθνικής Σερβίας προετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπέλλο του 2014. Ο Sasa Djordjevic είχε καλέσει τον Vladimir Micov στην ομάδα και έδειχνε να τον υπολογίζει και ότι τον έχει στην ομάδα που θα έπαιζε στην διοργάνωση.

Η ρήξη ήρθε σε ένα φιλικό προετοιμασίας με τη Νέα Ζηλανδία. Ο Djordjevic έκανε αλλαγή τον παίκτη. Ο Micov δεν είδε με καλό μάτι την… κίνηση του 53χρονου κόουτς και του έκανε τα παράπονά του στον πάγκο.

Ο Djordjevic έγινε μπαρούτι! Έσπρωξε τον παίκτη και τον έστειλε στην άκρη του πάγκου. Στη συνέχεια έδιωξε τον Micov από τον πάγκο και το γήπεδο.

Λίγο μετά είπε ότι ο Micov «τελείωσε» για την ομάδα: «Τη φανέλα της Σερβίας την έχουν φορέσει πολύ πιο σπουδαίοι παίκτες από εκείνον. Εδώ τελειώνει η ούτως ή άλλως μικρή καριέρα που είχε ως διεθνής. Τουλάχιστον δεν θα παίξει ξανά όσο είμαι εγώ εδώ»!

Ο Micov είχε αποδεχτεί, πάντως, την απόφαση του προπονητή του, αν και έριξε και το… καρφάκι του: «Αποδέχομαι την απόφασή του. Ο Djordjevic πάντως, παραήταν… νευρικός».

TO EΠΕΙΣΟΔΙΟ MICOV-DJORDJEVIC