Μετά την ανάδειξή του ως MVP του Νοεμβρίου στο φετινό Basketball Champions League, o Yanick Moreira παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της διοργάνωσης, όπου μίλησε για τον ίδιο και το κοινό του playstyle με τον coach Παπαθεοδώρου, τους συμπαίκτες του αλλά και τις επιτυχίες της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το ακούω, δεν το σκέφτηκα ποτέ, ειδικά αυτό νωρίς στη σεζόν. Όλα έχουν πραγματικά σχέση με τους συμπαίκτες μου, κάνουν εξαιρετική δουλειά για να με βάλουν σε εξαιρετικές καταστάσεις και παίζω με πολλούς υπέροχους παίκτες. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ με τον προπονητή Ηλία [Παπαθεοδώρου] είχαμε σχεδόν το ίδιο στιλ παιχνιδιού με αυτό στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτήν τη θέση και πραγματικά θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει παιχνίδια.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα ξεκινήσουμε τη σεζόν έτσι, αλλά εργαζόμαστε καθημερινά και το προπονητικό επιτελείο κάνει εξαιρετική δουλειά για να μας προετοιμάσει για κάθε παιχνίδι. Γι ‘αυτό βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση τώρα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιώνουμε τις ατέλειές μας.

Γνωρίζω ότι οι θαυμαστές μας έχουν υψηλές προσδοκίες, αλλά τώρα θέλουμε να παραμείνουν υπομονετικοί και να το θέλουν ένα παιχνίδι κάθε φορά. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, να παίξουμε ένα παιχνίδι κάθε φορά και θα δούμε σε τι θα μας οδηγήσει αυτή η αρχή της σεζόν. Θα ήθελα πολύ να δω τους οπαδούς μας στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχουμε και πάλι στο παιχνίδι μας την ενέργεια που μας λείπει τόσο πολύ!

Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου κάνουν εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας ευκαιρίες για μένα. Και αυτό το πρωτάθλημα με βοηθά πραγματικά να γίνω καλύτερος, μου δίνει την ευκαιρία να αντεπεξέλθω κόντρα σε πολύ καλούς centers. Η συμβουλή μου προς τους μεγάλους είναι να γνωρίζεις τον ρόλο σου και να είσαι καλός σε αυτόν, και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Δεν χρειάζεται να κάνω πολλά γιατί οι guards που έχω στην ομάδα μου ξέρουν πώς παίζω, αφού είχαμε παίξει ως αντίπαλοι για λίγο στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Αλλά πρέπει επίσης να δώσω credit στον προπονητή, για να με κάνει να παίξω ξανά για αυτόν»