Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και πρόεδρος της Villeurbanne, Tony Parker, έσταξε χολή κατά του τέως προπονητή της ομάδας Zvezdan Mitrovic με τον οποίο ο σύλλογος είναι στα μαχαίρι. Ο άλλοτε σταρ του ΝΒΑ και 4 φορές (2003, 2005, 2007, 2014) πρωταθλητής του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη με τους San Antonio Spurs, τόνισε ότι ο Μαυροβούνιος «έκαψε» τον Theo Maledon και πήρε χαμηλή θέση στο φετινό Draft του ΝΒ.

Ο Mitrovic είχε παίκτη τον 19χρονο Γάλλο στην Villeurbanne. Ο Maledon είχε θεωρηθεί στο ξεκίνημά του ένα τεράστιο ταλέντο. Ο Parker είπε όμως, ότι ο Μαυροβούνιος τον… έκαψε καθώς τον.. έκρυβε όταν έρχονταν οι GM των ομάδων του ΝΒΑ να τον δουν να παίζει με την Villeurbanne και γι’ αυτό δεν βρέθηκε ψηλά στο φετινό Draft και επιλέχθηκε τελικά στο Νο 34 από την Oklahoma City.

O Tony Parker ανέφερε: «Όταν βλέπεις τον Maledon, καταλαβαίνεις πως o Mitrovic ξεκάθαρα τον… σκότωσε. Ο Theo και η οικογένειά του τον μισούν τον Mitrtovic Τον άφησε στην άκρη του πάγκου σε πολλά παιχνίδια, όταν έρχονταν οι GM από το ΝΒΑ για να τον δουν και να σχηματίσουν άποψη για εκείνον.

Οι πιθανότητες για τον Theo ήταν να βρει μια θέση στη δεκάδα, όπως έγινε με τον Killian Hayes, δεν είναι φυσιολογικό να βλέπεις έναν τέτοιο παίκτη να μην επιλέγεται στον α’ γύρο του ντραφτ.

Ο Mitrtovic δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου πέρσι, ο τρόπος που τον διαχειρίστηκε είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και να μην βρεθεί στον α’ γύρο. Ένας παίκτης σαν αυτόν έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα. Του το έχω πει αυτό, έπρεπε ο Theo να παίζει, να σεβαστεί το πλάνο του συλλόγου».

Είναι στα μαχαίρια οι δυο τους

Κάποιοι πάντως μπορούν να πουν ότι ο Parker «έκραξε» τον Mitrovic, επειδή ο Μαυροβούνιος είναι στα μαχαίρια με τον βετεράνο παίκτη και νυν πρόεδρο της Villeurbanne και έχει πάει τον γαλλικό σύλλογο στα δικαστήρια.

Ο Μαυροβούνιος σέρνει την πρώην ομάδα του στα δικαστήρια και ζητάει 1,1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την άδικη –όπως θεωρεί- απόλυσή του!

Ο Zvezdan Mitrovic είχε απολυθεί πέρσι τον Μάιο από την γαλλική ομάδα. Ο Μαυροβούνιος είχε καταγγείλει ότι η απόλυση το κοινοποιήθηκε μέσω e-mail. Ο γαλλικός ανακοίνωσε τελικά επίσημα στις 21/5 ότι ο 50χρονος κόουτς απολύθηκε από την ομάδα.

Ο σύλλογος έλεγε ότι ο Μαυροβούνιος απολύθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα. Τι είχε κάνει; Είχε δεχτεί μια τεχνική ποινή σε ένα ματς. Ανεπίσημα βέβαια, η αιτία που έκανε την διοίκηση να τον… φάει ήταν οι κάκιστες σχέσεις που είχε με παίκτες του και η κάθετη πτώση της ομάδας στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν.

Ο Zvezdan Mitrovic έγινε… μπαρούτι με την διοίκηση και δη τον πρόεδρο Tony Parker, και αποφάσισε να κινήσει γη και ουρανό για να κάνει την τέως ομάδα του να πληρώσει ακριβά το γεγονός  ότι τον έστειλε σπίτι του.

Πήγε το θέμα στο στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague για να πάρει αποζημίωση και πλέον έχει πάει την ομάδα και στα δικαστήρια.