Mια τέτοια ημέρα -που εκκίνησε με την τραγική είδηση του θανάτου του σπουδαίου Dusan Ivkovic– δε θα μπορούσε να μη συνοδευτεί με μια νίκη της Partizan -ομάδας που στήριξε για αρκετά χρόνια ο Σέρβος τεχνικός- που έχει στην άκρη του πάγκου της τον κολλητό του φίλο και τρανό του σύμμαχο αλλά και αντίπαλο, Zeljko Obradovic, με την αρμάδα του Βελιγραδίου να κάμπτει την αντίσταση της πρωταθλήτριας EuroLeague, Efes Anadolu, με 92- 85 στην έδρα της.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο του βίου του Ivkovic -που έκλεισε την καριέρα του στην τουρκική ομάδα- με τη διαφορά να φτάνει μόλις μια φορά τους 10+ πόντους πριν το τέλος, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-12 στην πρώτη περίοδο, πριν οι φιλοξενούμενοι κάνουν ένα τρομερό σερί της τάξης του 11-1 και ισοφαρίσουν σε 23-23 το σκορ!

 


 

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν εν γένει μοιρασμένο (46-45), αλλά στο δεύτερο οι Σέρβοι απέδειξαν την ανωτερότητά τους στη σημερινή βραδιά και το πόσο σημαντικό θα ήταν για αυτούς να γιορτάσουν με τον τρόπο που θα ήθελε ο Dusan Ivkovic μια τέτοια ημέρα.
Με καλό μπάσκετ και φυσικά μια νίκη!

Έτσι, φανερώθηκαν ιδιαίτερα κυνικοί και εύστοχοι στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όπου πέτυχαν 26 πόντους, και επικράτησαν εν τέλει δύσκολα της Efes, που σκόραρε μόλις 6 πόντους στο crunch time, ενώ η Partizan 10.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 46-45, 66-64, 92, 85

 

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης μάλιστα, οι παίκτες των δύο ομάδων απέστειλαν το δικό τους ύστατο χαίρε κρατώντας από κοινού ένα πανό που έγραφε:

«Σε ευχαριστούμε Ντούντα»