Η Monaco χρωστάει τη νίκη αποκλειστικά στον Mike James, ο οποίος με μια τρομερή εμφάνιση στην παράταση, της έδωσε τη νίκη απέναντι στο Strasbourg (97-95) και την κράτησε «ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης και, μάλιστα, επανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Metropolitans δεν παρουσιάστηκε έτοιμη για το «do or die» παιχνίδι απέναντι στην Pau-Orthez και ηττήθηκε με 71-81, μένοντας εκτός συνέχειας στην LNB Pro A.

 

Η Metropolitans δεν τα κατάφερε ούτε στο «Palais des Sports de Pau» και με την ήττα της απ’ την Orthez έμεινε εκτός ημιτελικών. Ουσιαστικά αυτό που πλήρωσε η ομάδα του Vincent Collet ήταν η υποτίμηση της αντιπάλου της στο Game 1 της σειράς, όπου μπήκε απ’ την αρχή με τη λογική του… «περιπάτου» και… «την πάτησε». Στα του σημερινού αγώνα, η Orthez ήταν κυρίαρχη σε όλο τον αγώνα. Η Metropolitans κράτησε το προβάδισμα μόλις για 27″ και αυτό στην 3η περίοδο (44-45), με τους γηπεδούχους να διαβάζουν κάθε συνθήκη που έδινε η άμυνα των πρωτευουσιάνων και να την εκμεταλλεύονται στο 100%. Το μόνο… λάθος που έκανε η Orthez αγωνιστικά, ήταν να δώσει τρίποντα στον ψηλό των φιλοξενούμενων, Vince Hunter, ο οποίος «τιμώρησε» με 3/3, κάτι βέβαια που δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.

Απίθανος ο Jefferson που «άγγιξε» την 30άρα (28 πόντοι, 6/13 τρίποντα, μόλις 1 λάθος!), τρομερός και ο Leloup με 21 πόντους και 5/9 τρίποντα. Τρίτος και τελευταίος διψήφιος για τους… θριαμβευτές ο N’Diaye των 10 πόντων και των 3 μπλοκ. Για τους φιλοξενούμενους, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Vince Hunter, ήταν σε πολύ καλή μέρα (23 πόντοι, 3/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), με τους Cummings (14 πόντοι), και Halilovic (10 πόντοι) να μην κάνουν και τα καλύτερα τους φετινά παιχνίδια.

 

O Thomas την… έσωσε, ο James την κράτησε «ζωντανή»! Η Monaco απαγορευόταν να χάσει το σημερινό παιχνίδι, αλλιώς επέστρεφε σπίτι της και αποχαιρετούσε τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, και αυτό το έδειξε και στο παρκέ. Η ομάδα του Sasa Obradovic δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι αμυντικά, ένας τομέας που έχει βοηθήσει ουκ ολίγες φορές τους Μονεγάσκους τη φετινή σεζόν, αλλά στο τέλος κατάφερε να «κλέψει» το ματς απ’ το Strasbourg και να ξαναστείλει τη σειρά στο Μόντε Κάρλο. Το καλάθι του Will Thomas στα τελευταία 26″ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου το «καθάρισε» ολοκληρωτικά ο Mike James. Ο «σταρ» των φιλοξενούμενων μετρούσε 0/5 τρίποντα στην κανονική διάρκεια, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο «ξετύλιξε» την τεράστια προσωπικότητά που διαθέτει σαν παίκτης και με 3/3 σερί τρίποντα και 5/5 σουτ έδωσε το «φιλί της ζωής» στην ομάδα του. Μάλιστα, η Monaco με την απίθανη αυτή «ραψωδία» του James βρέθηκε στο +12 στο τελευταίο δίλεπτο (81-93), ωστόσο η κακή αμυντική λειτουργία «κατέστρεψε» ξανά ό,τι «έχτισε» ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος, παρά ταύτα, με δικό του καλάθι στη λήξη επέστρεψε το πλεονέκτημα έδρας ξανά στους Μονεγάσκους.

Φυσικά, κορυφαίος και MVP του αγώνα ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Κολοσσού Ρόδου, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους και τις 6 ασίστ. Ακολούθησε ο επίσης κομβικός σήμερα Will Thomas με 20 πόντους, ενώ ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, Alpha Diallo, προσέφερε άλλους 17. Ο Robetson έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση για το Strasbourg, τελειώνοντας τον αγώνα με 25 πόντους, με τον Amine Noua (που πέτυχε το τρίποντο στα 25″ που θα μπορούσε να είχε στείλει το ματς και σε 2η παράταση) σκόραρε 17 πόντους, με 5/8 τρίποντα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Game 2, 27-28/05):

Dijon  70-68  Limoges

Cholet  66-82  Villeurbanne

Pau-Orthez  81-71  Metropolitans

Strasbourg  78-78(95-97παρ.)  Monaco

 

ΣΚΟΡ ΣΕΙΡΩΝ:

Villeurbanne (1)  1-1  (8) Cholet [1]

Monaco (2)  1-1  (7) Strasbourg [2]

Metropolitans (3)  0-2  (6) Pau-Orthez [3]

Limoges (4)  0-2  (5) Dijon [4]

*Οι σειρές είναι best of 3, δηλαδή στις 2 νίκες.
 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Game 3):

Κυριακή 29/05

Villeurbanne – Cholet

Δευτέρα 30/05

Monaco – Strasbourg

 

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Νικητής [1] – Dijon [4]

Νικητής [2] – Pau-Orthez [3]

*Οι σειρές είναι best of 5, δηλαδή στις 3 νίκες.

Tags:
Pro A