Η Villeurbanne «μπλόκαρε» στο τελευταίο δεκάλεπτο και «αυτοκτόνησε», γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 70-74 απ’ τη Cholet. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Dijon έκανε ένα τρομερό παιχνίδι απ’ την αρχή μέχρι το τέλος και έφερε «τούμπα» το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τη Limoges (94-70).

 

«Αυτοχειρία» απ’ τη Villeurbanne, η οποία παρ’ ότι ήλεγχε το παιχνίδι για 30′, στην 4η περίοδο έπαθε «blackout» και… έδωσε τη νίκη και το «break» στη Cholet (70-74). Η ομάδα του T.J. Parker ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά εν τέλει στο ματς ήταν η ψυχραιμία. Και οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι όταν χρειάστηκε, δηλαδή στα τελευταία λεπτά. Η ASVEL έμεινε χωρίς καλάθι στο τελευταίο 1:30′, «κόλλησε» στους 70, δέχθηκε 6 από ‘κει κι έπειτα και πλέον ψάχνει πάση θυσία τη νίκη στο «La Meilleraie» για να μην «αποχαιρετήσει» τη φετινή σεζόν και κατ’ επέκταση τον τίτλο του πρωταθλητή από τώρα.

Ολομόναχος ο Okobo με 19 πόντους, δεν είχε βοήθεια απ’ τους Jones (9 πόντοι) και Lighty (7 πόντοι). Hogg (16 πόντοι) και Artis (14 πόντοι) οι κορυφαίοι για τους νικητές.

 

Τι κι αν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου «απογοήτευσε» τους φιλάθλους της με την εύκολη ήττα απ’ τη Le Mans, η οποία της στέρησε το πλεονέκτημα έδρας στον 1ο γύρο των play-offs; Η Dijon άφησε όλα τα κακώς κείμενα πίσω της, συγκεντρώθηκε στη μεγάλη «μάχη» με τη Limoges του μέχρι πρόσφατα παίκτη του Προμηθέα, Frankamp, και παίζοντας σαν την… περσινή Dijon (ολοκληρωμένο μπάσκετ, «μοίρασμα» της μπάλας παντού, φαντασία στο παιχνίδι, καλή άμυνα) έκανε το «break» απέναντι στην -κάκιστη σήμερα- Limoges (94-70) και έφερε το πλεονέκτημα έδρας στα… χέρια της! Μάλιστα, δεν άφησε κανένα περιθώρια στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι έχει τύχη, με τους γηπεδούχους να είχαν προβάδισμα μόλις για 13″ στο παιχνίδι! Το συγκρότημα του Nenad Markovic έδειξε απ’ την αρχή ποιος μπορεί να είναι το αφεντικό της σειράς -παρά το μειονέκτημα έδρας-, με αυτήν την εύκολη νίκη βέβαια να μην προεξοφλεί και την εύκολη πρόκριση στο «Jean-Michel Geoffroy».

Σε κακή μέρα ο Frankamp (9 πόντοι, 2 ασίστ, 1 μπλοκ) στο 1ο του παιχνίδι με τα «πράσινα» της Limoges, Harper (16 πόντοι) και Massinburg (13 πόντοι) «τράβηξαν το κουπί» επιθετικά. Με τέτοιους Carrington (22 πόντοι) και Ware (18 πόντοι) δε γινόταν να χάσει η Dijon! Από κοντά και ο Kelly (13 πόντοι)…

 

ΣΚΟΡ ΣΕΙΡΩΝ:

Villeurbanne (1)  0-1  (8) Cholet

Monaco (2)  0-0  (7) Strasbourg

Metropolitans (3)  0-0  (6) Pau-Orthez

Limoges (4)  0-1  (5) Dijon

*Οι σειρές είναι best of 3, δηλαδή στις 2 νίκες.

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Τετάρτη 25/05

Monaco – Strasbourg (Game 1, 21:00)

Metropolitans – Pau-Orthez (Game 1, 21:00)

Παρασκευή 27/05

Cholet – Villeurbanne (Game 2, 21:30)

Dijon – Limoges (Game 2, 21:30)

Σάββατο 28/05

Strasbourg – Monaco (Game 2, 16:15)

Pau-Orthez – Metropolitans (Game 2, 16:15)

Tags:
Pro A