Η Real όχι μόνο δεν αρχίζει τα αντικαταθλιπτικά χάπια και δεν τα βάφει μαύρα όταν ένας παίκτης της μετακομίζει στο ΝΒΑ, αλλά η «βασίλισσα» ανοίγει σαμπάνιες, καθώς ξέρει ότι η μετακίνηση αυτή θα φέρει γερά λεφτά στα ταμεία της. H μετακόμιση παικτών της Real στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει ταμεία της ομάδας με πολύ χρήμα.

Οι ρήτρες από συμβόλαια παικτών όπως οι Facundo Campazzo, Luka Doncic, Nikola Mirotic, Sergio Rodriguez, Raul Lopez, Maciej Lampe, έκαναν πλουσιότερη την «βασίλισσα» κατά 16,6 εκατομμύρια δολάρια!

Ο τελευταίος παίκτης που αποχαιρέτησε την Real και πήρε τον δρόμο για το ΝΒΑ ήταν ο Facundo Campazzo, που έκλεισε στους Nuggets. Η απώλειά του Αργεντινού αφήνει σίγουρα ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό στην ομάδα. Από την άλλη όμως, της φέρνει μια τεράστια οικονομική χαρά, καθώς η ρήτρα (NBA option out) που υπήρχε στο συμβόλαιο του Αργεντινού για το ΝΒΑ ήταν όχι 1, 2 ή 3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά 6 ολάκερα εκατομμύρια παρακαλώ! Το ποσό αυτό είναι σίγουρα μακράν το μεγαλύτερο που έχει βγάλει η Real από αυτά τα deal

Έφυγε φθηνά ο Doncic

Ο μόνος που έφυγε σχετικά φθηνά από την Real ήταν o Luka Doncic. Ο Σλοβένος είχε θέματα με το buy out και είχε σειρά επαφών με την Real για να μπορέσει να πάει στους Dallas Mavericks.

Τελικά τα βρήκε με την Real στα 2 εκ. και πήρε την «ελευθέρας» του για να πάει στο Dallas.

Τα 5εκ. των Mirotic, Rodriguez

To ποσό δεν είναι μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα είχε βάλει 2,5 εκατ. από την ρήτρα του Nikola Mirotic to 2014 (πήγε στους Bulls) ή είχε βάλει άλλα 2,5 εκατ. το 2016 από την μετακόμιση του Sergio Rodriguez στους Philadelphia 76ers. Δηλαδή από τους 2 αυτούς παίκτες η «βασίλισσα» έβγαλε 5εκ. και μάλιστα πριν χρόνια.

Έβαλε 3,6 εκατ. από Lampe και Lopez

To 2002 o Raul Lopez άφησε την Real για να πάει στο ΝΒΑ και τους Utah Jazz. Η «βασίλισσα» είχε προβλέψει από τότε να υπάρχουν ρήτρες για το ΝΒΑ στα συμβόλαια των παικτών της και έτσι έβγαλε 1,8 εκατ. δολάρια από την ιστορία αυτή,

Το 2003 ο Maciej Lampe αποφάσισε να την κοπανήσει από την Real και να πάει στους Bulls (τα δικαιώματά του πάντως, τα είχαν οι Knicks).

Η «βασίλισσα» δεν του είχε δώσει άδεια, αλλά ο Πολωνός σέντερ την… έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Πήγε στην Αμερική, αλλά δεν έκλεισε στους  «ταύρους».

Γύρισε πίσω στην Ισπανία και την Real. Δόθηκε δανεικός στην Universidad Complutense και έπαιξε στην Α2 της χώρας με την ομάδα. Μέσω ανταλλαγών βρέθηκε στους Suns to 2004 και τελικά έπαιξε με τους «ήλιους» στο ΝΒΑ και φυσικά η Real έβγαλε 1,8 εκατ. από το buy out.

Η Real έχει βγάλει κι άλλα λεφτά κατά καιρούς από άλλους παίκτες, αλλά έχει χάσει κι όλας, καθώς παίκτες όπως οι Willy Hernangómez, Salah Mejri, Kyle Singler πήγαν τσάμπα στο ΝΒΑ, καθώς τα συμβόλαιά τους με την «βασίλισσα» είχαν λήξει όταν πέρασαν τον Ατλαντικό.

 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ REAL ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ

 

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ          ΠΑΙΚΤΗΣ           ΟΜΑΔΑ                       BUY OUT

2002                Raul Lopez                   Utah Jazz                     1,8 εκατ.

2004                Maciej Lampe              Phoenix Suns             1,8 εκατ.

2014                Nikola Mirotic               Chicago Bulls              2,5 εκατ.

2016                Sergio Rodriguez         Philadelphia 76ers    2,5 εκατ.

2018                Luka Doncic                 Dallas Mavericks         2 εκατ.

2020                Facundo Campazzo     Denver Nuggets         6 εκατ.