Η Real Madrid απέδειξε για ακόμη μία φορά πως τον τελευταίο μήνα έχει πάρει τον αέρα της Barcelona, διότι της επιβλήθηκε δίκαια για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με αποτέλεσμα να κάνει το 3-1 στην σειρά και να κατακτήσει το 36ο της πρωτάθλημα. Από την άλλη η Barca επανήλθε από το -13, περνώντας μάλιστα μπροστά και με έναν πόντο στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη που θα έστελνε την σειρά σε πέμπτο ματς και με αυτόν τον τρόπο “παραδίδει τα σκήπτρα” στην μεγάλη της αντίπαλο.

Για τους πρωταθλητές πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση ο Edy Tavares, o οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, έχοντας 9/11 δίποντα και 7/7 βολές, την στιγμή που έκανε ότι ήθελε στους αιθέρες, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ. Από κοντά ακολούθησε κι ο Causeur, που σημείωσε 17 πόντους, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το τρίποντο, που ουσιαστικά κλείδωσε το 36ο πρωτάθλημα των Μαδριλένων. Από την μεριά των Καταλανών ο Mirotic ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, με τον Exum να πετυχαίνει άλλους 13 και τον Nικ Καλάθη να “αγγίζει” το double-double με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

H Real έδειξε πως θέλει να τελειώσει την υπόθεση – πρωτάθλημα από σήμερα και με αυτόν τον τρόπο μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα 7 πόντων (7-0). Κύριος εκφραστής των Μαδριλένικων επιθέσεων ήταν ο Edy Tavares, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους Davies και Sanli. H Barca έσφιξε την άμυνά της και με ηγέτη τον Jokubaitis μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-10).

Το σύνολο του Chus Mateo συνέχισε ακόμη πιο δυναμικά και με μία τρομερή φάση του Llull πήρε για πρώτη φορά διψήφιο πλεονέκτημα στην αναμέτρηση (21-10). Στην συνέχεια ο Poirier ήταν αυτός που ανέλαβε δράση και με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 27-14, στέλνοντας την Barca στα σχοινιά. Οι Καταλανοί επανήλθαν άμεσα και δυναμικά, μειώνοντας στους τέσσερις (29-25). Οι γηπεδούχοι με ένα 5-0 διεύρυναν το προβάδισμά τους, αλλά οι Blaugrana βρήκαν λύσεις από την περίμετρο και έφεραν τον αγώνα στον πόντο (34-33).

Tο παιχνίδι πλέον ήταν πολύ κλειστό με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν σχεδόν στο σκορ και την Real να διατηρεί έστω και με δυσκολία τα ηνία της αναμέτρησης (40-37). Οι Μερένγκες προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους όπως στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, κάτι που εν μέρει πέτυχαν, καθώς αποσπάστηκαν με επτά πόντους (50-43). Οι παίκτες του Jasikevicius αντέδρασαν κι όχι μόνο μείωσαν, αλλά προσπέρασαν για πρώτη φορά στον αγώνα λίγο πριν την λήξη της τρίτης περιόδου (55-56).

 Η εξέλιξη του αγώνα προμήνυε ότι ο τελικός νικητής θα κρινόταν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού πλέον οι εναλλαγές του προβαδίσματος ήταν διαρκείς, με την Barcelona να έχει βραχεία κεφαλή (57-58). Η Real με ένα τρίποντο του Hanga και ένα γκολ-φάουλ του κυρίαρχου (και) σήμερα Tavares πήρε απόσταση 5 πόντων (63-58). Οι γηπεδούχοι πλέον ήταν πιο αποφασισμένοι και ξέφυγαν με οκτώ πόντους περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, κόβοντας με αυτόν τον τρόπο τα πόδια των φιλοξενούμενων. Οι Κυπελλούχοι Ισπανίας έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για την νίκη, μειώνοντας τους πέντε (73-68), αλλά ένα τρίποντο του Causeur έκανε το 79-70 κι έκρινε τα πάντα.

 

 Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-33, 57-56, 81-74