Η Efes κατάφερε να επικρατήσει επί της Fener και να κάνει το 2-1 στην σειρά των ημιτελικών, εντούτοις οι ηττημένοι είναι πάρα πολλοί δυσαρεστημένοι από την διαιτησία του παιχνιδιού. Μάλιστα ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν έξαλλος με τους τρεις άρχοντες του αγώνα και στις δηλώσεις που έκανε εμφανίστηκε με λάπτοπ, προκειμένου να δείξει την διαφορετική μεταχείριση που είχαν οι δύο ομάδες.

Η τουρκική ομοσπονδία με την σειρά της δικαιώνει τα “καναρίνια” για τα παράπονά τους, καθώς μέσω ανακοίνωσης που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της TBF Κεμάλ Ντιντσέρ κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ παράλληλα αποφάσισε να μην ξαναορίσει τους τρεις χθεσινούς διαιτητές σε κανένα από τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα λάβουν χώρα μέχρι το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αν κι είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη γενική απόδοση των διαιτητών μας από την αρχή της χρονιάς, τα σφυρίγματα στην τέταρτη περίοδο του Game 3 ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και στη Φενέρμπαχτσε στο Sinan Erdem Dome για τα ημιτελικά των playoffs επηρέασαν το αποτέλεσμα. Αν κι είμαι βέβαιος πως δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση, με στεναχώρησαν ως Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που είναι υπεύθυνος για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας”.

“Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, που ασχολήθηκε με όλες τις τεχνικές του λεπτομέρειες του θέματος, αποφάσισε να παύσει τους τρεις διαιτητές του παιχνιδιού μέχρι το τέλος της χρονιάς”