O Ekpe Udoh στη μακροχρόνια καριέρα του έχει καταφέρει πλέον στα 33 του χρόνια πολλά κατορθώματα, τα οποία έχουν μείνει αξέχαστα. 

Αρχικά, αποτελεί έναν ψηλό, ο οποίος είχε σταθερή παρουσία στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ και έχει φορέσει τη φανέλα αρκετών ομάδω (Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Los Angeles Clippers και Utah Jazz). 

Ωστόσο, το πέρασμά του από την Ευρώπη και το “μαγικό” κόσμο της Euroleague θα μείνει επίσης αξέχαστο. Πιο συγκεκριμένα, ο Udoh κατέκτησε το τρόπαιο της διοργάνωσης με τη φανέλα της Fenerbahce τη χρονιά 2016/17. 

Στον πάγκο των Τούρκων βρισκόταν ο Zeljko Obradovic, για τον οποίον ο Νιγηριανός ψηλός είχε να πει τα καλύτερα λόγια σε όσα ανέφερε στο “Eurosport”.

Δείτε τι δήλωσε ο Ekpe Udoh:

«Στην αρχή περνούσα δύσκολα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα εκτός ΗΠΑ. Δεν ήθελα να κάνω λάθη και να μην βοηθήσω την ομάδα να στοχεύει στην κορυφή. Με το βοήθεια του Ομπράντοβιτς, τους φιλάθλους και τους οπαδούς, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Με τον κόουτς μιλούσαμε για μπάσκετ. Με βοήθησε πολύ στο παρκέ, αλλά και να προσαρμοστώ. Είμαι ευγνώμων στον κόουτς».

Για την αποχώρησή του από τη Fenerbahce τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν συναισθηματική η αποχώρησή μου. Προς το τέλος της σεζόν, δέχθηκα μία πρόταση από κάπου που πίστευα ότι θα ήταν μία καλή ευκαιρία για την καριέρα μου. Μίλησα με την ομάδα και άλλους και τότε πήρα την τελική μου απόφαση και έφυγα».

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση: