Κατά την διάρκεια της τρίτου ημιτελικού μεταξύ της Badalona και της Real, οι οπαδοί της πρώτης φώναζαν δολοφόνο τον φόργουορντ της “Βασίλισσας” Guerchon Yabusele, με αφορμή την πολύ σφοδρή επίθεσή του στον Dante Exum στο αλήστου μνήμης παιχνίδι με την Partizan. Λίγες ώρες μετά από αυτό το περιστατικό η διοργανώτρια αρχή ξεκίνησε έρευνα, ενώ και η Joventut καταδίκασε πλήρως την συμπεριφορά των φιλάθλων της μέσω μίας πολύ κατηγορηματικής ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Badalona:

“Εκφράζουμε την πλήρη αηδία μας για τις φωνές και τις προσβολές που ακούστηκαν από μέρος της κερκίδας μας σε βάρος παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Θέλουμε ακόμα να τονίσουμε, πως μόλις συνέβη το εν λόγω περιστατικό, πάρθηκαν προληπτικά μέτρα και δόθηκαν σχετικές οδηγίες ώστε το φαινόμενο να σταματήσει και να μην επαναληφθεί.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις αξίες μας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό σε όσους συμμετέχουν στις αθλητικές διοργανώσεις, τόσο στους διοργανωτές και τους διαιτητές, όσο και σε αντιπάλους και οπαδούς των ομάδων.

Τέλος, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτού του είδους τη συμπεριφορά στις εγκαταστάσεις μας και σε όποιο γήπεδο αγωνίζονται οι ομάδες μας”,