Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από το ονομά του. Για τη θέση του, για το ρόλο του σε μια ομάδα και ούτω καθ’εξής.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος όπως γίνεται αντιληπτό έχει βρει για την ώρα τη μπασκετική του «Ιθάκη» στην Ιταλία. Διανύει αισίως την δεύτερη του χρονιά και αγωνίζεται με τη φανέλα της Pezaro.

Πέρυσι, αγωνιζόταν στη Fortitudo με την οποία έδειχνε να βρίσκει τα πατηματά του και το ρόλο του μετά από χρόνια σε ένα σύνολο. Βρήκε την ελευθερία που έψαχνε τόσο καιρό και ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 9 πόντους μέσο όρο με 4,3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Φέτος, πήρε τη μεταγραφή για τη Pezaro όπου πήρε το πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν σταθερό επιθετικό πόλο της ομάδας. Οι εμφανίσεις του του έδωσαν και μια θέση στην Εθνική ομάδα των Παραθύρων τον περασμένο Νοέμβριο αλλά και στους προσεχείς αγώνες με Σερβία και Λετονία.

Αποκορύφωμα της αυτοπεποίθησης που έχει ανακτήσει είναι η χθεσινή του εμφάνιση στο προημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στη Vareze. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σκόραρε 20 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/6 βολές. Αποτέλεσε με λίγα λόγια καταλύτικο παράγοντα για την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Φέτος, μετράει 8.5 πόντους με 5.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Οι αριθμοί του βρίσκονται στα ίδια επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι. Οφείλουμε να παραδέχθουμε πως περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τον 25χρονο forward δεδομένου του «ντόρου» που είχε δημιουργηθεί γύρω από το ονομά του. Ωστόσο, οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε πως η Ιταλία αποτελεί για τον εν λόγω παίκτη μια ζώνη πλέον ασφαλείας.