Δράση είχαμε σήμερα στην VTB League με έντονη ελληνική παρουσία, καθώς αγωνίστηκαν η Ούνικς Καζάν του (απόντα) Κώστα Καϊμακόγλου, η Λοκομοτιβ Κουμπάν του Ίαν Βουγιούκα και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Ούνικς του «Κάι» είχε πολύ δύσκολο έργο εκτός έδρας από την Ρίγα την οποία λύγισε στην παράταση όπου κέρδισε με 86-82. Η κανονική διάρκεια έληξε με 72-72 και στο έξτρα πεντάλεπτο η ποιότητα των φιλοξενούμενων έκανε την διαφορά. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Παραχούτσκι με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Κολόμ με 14 πόντους και 9 ασίστ. Επίσης πολύ καλός ήταν και ο Αντίποφ που έκανε double double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο ματς που έγινε στην Μόσχα και η ΤΣΣΚΑ υποδέχθηκε την Κάλεφ Κράμο, όλα πήραν τον δρόμο τους από νωρίς καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν σοβαροί και νίκησαν άνετοι με 100-68. Καλύτεροι για την ΤΣΣΚΑ ήταν ο Κουρμπάνοφ με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Αντόνοφ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Χίγκινς και αυτός με 13 πόντους.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Ίαν Βουγιούκα είχε εύκολο έργο απέναντι στην Σαράτοφ την οποία και κέρδισε εύκολα με 79-61. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί και δεν αντιμετώπισαν κανένα θέμα στο ματς. Κορυφαίοι για την Λόκο ήταν ο Ρότσεστι με 17 πόντους και 3 ασίστ, ο Τζόουνς με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Έλληνας διεθνής σέντερ είχε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.