Στο εναρκτήριο παιχνίδι για τα playoffs της VTB League ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αστάνα των Παπαθεοδώρου, Κασελάκη και Κατσίβελη οι γηπεδούχοι έκαναν «πάρτι» με 77-54 και άνοιξαν το σκορ στην σειρά! 

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν έδειξαν να έχουν το μυαλό τους στον μεγάλο ημιτελικό του final four της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό (19/5, 183:30) στην Κωνσταντινούπολη και πήραν εύκολα απόψε την νίκη χωρίς να δυσκολευτούν καθόλου. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Φριτζόν με 18 πόντους, ο Ντε Κολό με 13 και ο Χίγκινς με 11. Από την Αστάνα ο Κατσίβελης ήταν εξαιρετικός με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 4 πόντους και 6 ριμπάουντ. 

Επίσης πριν την έναρξη του αγώνα, έγινε η βράβευση των νέων παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την διοίκηση της ομάδας για την κατάκτηση της Youth VTB League.

Στον άλλο αγώνα της ημέρα η Ούνιξ (εκτός ακόμη ο Κώστας Καϊμακόγλου) έκανε το μπρέικ στην έδρα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, του Ίαν Βουγιούκα, με 62-71 και έκανε το 1ο από τα 3 βήματα που απαιτούνται για να προκριθεί στους 4 των play off της VTB League. Παρά τα συχνά ξεσπάσματα της Κουμπάν, δεν κατάφερε να ρίξει την διαφορά και έχασε από νωρίς το πλεονέκτημα της έδρας.

Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Πονκρασόφ με 15 πόντους και τον Κολούμ να πραγματοποιεί μια γεμάτη εμφάνιση με 13 πόντους 8 ασίστ 7 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρότσεστι , ενώ ο Ίαν Βουγιούκας που αγωνίστηκε για 26 λεπτά τελείωσε με 9 πόντους και 6 ασίστ .