Ο Scottie Wilbekin κλήθηκε να πληρώσει 7.500 δολάρια για ένα μπουκάλι! Όχι δεν πρόκειται για χρυσό ή κάποιο έργο τέχνης. Για ένα απλό μπουκάλι πρόκειται. «Ε, πως θα του κοστίσει τόσο ακριβά;», θα αναρωτηθείτε και μάλιστα εύλογα.

Το μπουκάλι ήταν ένα απλό μπουκάλι, αλλά κόστισε μια περιουσία στον Αμερικανό παίκτη της Maccabbi Tel Aviv, καθώς δεν συγκράτησε τα νεύρα του και το εκτόξευσε σε ένα οπαδό.

Ο Scottie Wilbekin τα είχε πάρει από την ήττα στο ματς της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παιχνίδι με την Maccabi Rishon στις 2 Ιουλίου.

Την ώρα που η αποστολή της ομάδας του Τελ Αβίβ αποχωρούσε από το γήπεδο, ο Αμερικανός έχασε τον έλεγχο και πέταξε ένα μπουκάλι προς την πλευρά ενός οπαδό.

Η Ισραηλινή Λίγκα, όμως, δεν καταλαβαίνει από εκνευρισμούς. Οι υπεύθυνοι της Winner League αντιμετωπίζουν με σκληρή στάση αυτά τα περιστατικά. Έτσι η Λίγκα του Ισραήλ έριξε βαριά χρηματική καμπάνα στον παίκτη της Maccabi Tel Aviv. Τον τιμώρησε με… το τσουχτερό πρόστιμο των 7.500 δολαρίων.

Μάλιστα ο Wilbekin θα πρέπει πάση θυσία να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του πλέον. Ο Αμερικανός θεωρείται πλέον «υπότροπος». Κι αν ξανακάνει πάλι καμιά τέτοια… κουτουράδα, τότε κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό ενός έτους από το ισραηλινό πρωτάθλημα, καθώς είπαμε ότι οι νόμοι εκεί είναι πολύ αυστηροί!