Η Zalgiris πήρε σήμερα το τρόπαιο για το πρωτάθλημα που κατέκτησε έστω και στα χαρτιά (η σεζόν διακόπηκε, αλλά η Ομοσπονδία την έστεψε πρωταθλήτρια, επειδή ήταν στην πρώτη θέση).

Η απονομή έγινε στο ματς της πρεμιέρας της Lietuvos Krepsinio Lyga όπου η ομάδα του Κάουνας, υποδέχτηκε την Siauliai και «ισοπέδωσε» την αντίπαλο της με 89-56.

H Zalgiris πήρε στην πλάκα το ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο τα βρήκε ζόρια από την Siauliai και ήταν μόλις 2 πόντους μπροστά στο σκορ.

Από εκει και μετά όμως, η ομάδα του Martin Schiller έκοψε τ’ αστεία. Πήρε μπροστά και πήρε σβάρνα την αντίπαλό της, την οποία φιλοδώρησε με 33 πόντους διαφορά (89-56).

Κορυφαίος της Zalgiris ήταν η πιο ηχηρή φετινή μεταγραφή της, ο Γάλλος σέντερ, Joffrey Lauvergne, o οποίος έφθασε κοντά στο double- double και είχε απολογισμό 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Οι Milaknis και Grigonis πέτυχαν από 12 πόντους, έκαστος. Ο τέως παίκτης του Ολυμπιακού Augustine Rubit πέτυχε 8 πόντους, ενώ ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Lukas Lekavicius είχε 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 45-32, 69-39, 89-56

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΗΝ ZALGIRIS