Μπορεί η εθνική ομάδα των ΗΠΑ να είναι μια από τις καλύτερες του κόσμου -αν όχι η κορυφαία- στηριζόμενη φυσικά στο πλούσιο υλικό σούπερ σταρ από το ΝΒΑ, αλλά δυστυχώς για αυτή, η συγκομιδή της στα 4 τελευταία ματς της με αθλητές αποκλειστικά από την κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου είναι εμφανώς αποκαρδιωτική!

Πιο συγκεκριμένα, η χθεσινή φιλική ήττα από τη Νιγηρία στο Λας Βέγκας ήταν η 3η στα 4 πιο πρόσφατα ματς με ΝΒΑers, με τις ΗΠΑ να μετρούσαν ήδη 2 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας το 2019, όταν δεν κατάφεραν να φτάσουν καν μέχρι την τετράδα και τις 2 ευκαιρίες για το βάθρο.

 

 

 

Ουσιαστικά, η ήττα από τη Γαλλία με 79-89 στις 11 Σεπτεμβρίου στα προημιτελικά του τουρνουά -που σήμανε την πρώτη αποτυχία μεταλλίου μετά από πολλά χρυσά και επιτυχίες- ήταν η πιο σημαντική λειτουργικά για το συγκρότημα του Gregg Popovich, που ηττήθηκε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση, από τη Σερβία με 89-94, στο πλαίσιο της μάχης για την τελική κατάταξη των χωρών.

 

 

 

 

Ωστόσο, κόντρα στην Πολωνία, στη μονομαχία για την 7η θέση, οι Αμερικανοί επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση με 87-74, στον ίσως όμως πιο αδιάφορο αγώνα του τουρνουά για τους ίδιους, που θα γύριζαν σε κάθε περίπτωση με τις πικρές βαλίτσες της αποτυχίας στην πατρίδα τους.

Πλέον, και μετά το χθεσινό -επίσης αδιάφορο αφού ήταν φιλικό παιχνίδι- κάζο από την αθλητική και παθιασμένη Νιγηρία, οι ΗΠΑ έφτασαν το 75% ηττών στα 4 πιο πρόσφατα ματς τους με NBAers, ενώ από το Παγκόσμιο μέχρι και τα φετινά φιλικά εν όψει Τόκιο είχαν προηγηθεί 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα παράθυρα της FIBA για το AmeriCup.

Σε αυτούς τους αγώνες, η πλειονότητα των παικτών τους ανήκε στη G- League, με τους Isaiah Thomas και Joe Johnson να είναι οι μοναδικοί που επέφεραν θύμισες ΝΒΑ στο ρόστερ, παρόλο που είχαν πολύ καιρό να εμφανιστούν στο πρωτάθλημα.