Η Ιαπωνία είχε σπείρει την ελπίδα στον κόσμο ότι o coronavirus έχει αρχίσει να νικιέται στην Ασία και το μπάσκετ είχε αρχίσει να «ανασταίνεται» και πάλι. Οι Γιαπωνέζοι είχαν ανακοινώσει ότι το πρωτάθλημα της χώρας θα ξεκινήσει και πάλι (με τα ματς να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, βέβαια) το Σαββατοκύριακο (14/15/3) που μόλις πέρασε. Η γιαπωνέζικη B.League είχε κατεβάσει τα ρολά από τις 17 Φεβρουαρίου λόγω του coronavirus.

Η επανέναρξή της είχε δώσει ελπίδα σε όλους. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά, αλλά διακόπηκε και πάλι. Οι μπασκετικές αρχές  της χώρας ανακοίνωσαν ότι η  B.League θα διακοπεί ξανά ως την 1η Απριλίου.

Η γιαπωνέζικη Λίγκα δεχόταν πιέσεις να μην ξεκινήσει. Ξεκίνησε, αλλά εκεί ένα σημαντικό γεγονός προκάλεσε νέο κύκλο πιέσεων, που έπιασαν τελικά κόπο.

Το παιχνίδι Chiba – Utsunomiya δεν ξεκίνησε ποτέ. Ήταν το μόνο που διακόπηκε στην αγωνιστική του Σαββατοκύριακου. Τα άλλα ματς έγιναν κανονικά.

Αυτό το ματς όμως, άλλαξε τα πάντα.

Κάποιοι παίκτες των ομάδων είχαν πυρετό. Αυτό ανάγκασε την Λίγκα να διακόψει το ματς, για να φανεί αν επρόκειτο για νέα χτυπήματα του coronavirus. Αμέσως οι παίκτες άρχισαν να λένε ότι ο εφιάλτης του ιού δεν έχει τελειώσει στη χώρα και δεν έπρεπε να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Οι πιέσεις έγιναν πολλές και η ιαπωνική Λίγκα κατέβασε πάλι τα ρολά ως τη 1η Απριλίου.