Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του πρωταθλήματος της χώρας χωρίς ξένους αθλητές άφησε η Κινεζική Κυβέρνηση. Παράλληλα, έχει απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος σε κάθε ξένο αθλητή και όχι μόνο στη χώρα για να μην εξαπλωθεί ξανά η πανδημία του κορονοϊού, καθώς βρήκαν νέα κρούσματα που προήλθαν από ανθρώπους που εισήλθαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Όπως φαίνεται είναι αρκετά πιθανό το πρωτάθλημα να συνεχιστεί μόνο με γηγενείς παίκτες. Το γεγονός πως μόλις οι 6 από τις 20 ομάδες της Λίγκας διαθέτουν ξένους αθλητές βοηθάει στην πραγματοποίηση της σκέψης αυτής. Μάλιστα οι 6 ομάδες αυτές έχουν ξένους παίκτες, οι οποίοι βρισκόντουσαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Οι υπόλοιποι δεν είναι γνωστό πως και αν θα καταφέρουν να φτάσουν στη χώρα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Marcus Denmon της Zhejiang,o oποίος δεν κατάφερε να γυρίσει πίσω στην Κίνα. Στο αεροδρόμιο έγινε γνωστό στον Αμερικανό σταρ του πρωταθλήματος πως απαγορεύονται οι πτήσεις προς την Κίνα. Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό η σκέψη για συνέχιση του πρωταθλήματος χωρίς ξένους αθλητές φαντάζει πολύ πιθανό σενάριο.