Οι επιτυχίες των Ελλήνων προπονητών του εξωτερικού συνεχίζονται.

 

Αυτήν τη φορά, πρωταγωνιστής ήταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος κατέκτησε με την ομάδα της Vasas το ουγγρικό Hepp Cup, επικρατώντας στον τελικό της Honved με 77-73, παρά το ότι έκανε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο (44-38). Μάλιστα, η επιτυχία της Vasas είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά μπάτζετ των δύο ομάδων, μιας και η Honved επιδοτείται κάθε χρόνο από το κράτος, ενώ η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έχει πολύ μικρότερο προϋπολογισμό και διαθέτει μόνο Ούγγρους παίκτες και αρκετούς απ’ την ακαδημία της. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι πρωτευουσιάνοι ήταν το φαβορί για το νταμπλ (και την πρωτιά στη 2η κατηγορία και την κατάκτηση του Hepp Cup).

 

Να σημειωθεί ότι το Hepp Cup είναι η 2η τη τάξει διοργάνωση κυπέλλου στη χώρα. Η 1η είναι το Hungary Cup, όπου συμμετέχουν ομάδες μόνο απ’ την 1η κατηγορία, κι έπειτα ακολουθεί το Hepp Cup, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες απ’ τη 2η κατηγορία (όπως η Vasas) και κάτω.

 

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Hepp Cup, λέγοντας: «Για εμάς συνιστά μια ευχάριστη έκπληξη και μια μεγάλη επιτυχία αυτή η κατάκτηση. Η επιτυχία αυτή ήταν εκτός των φετινών μας στόχων, οπότε εξ ορισμού ήταν μια υπέρβαση. Το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη επιτυχία η ομάδα που αντιμετωπίσαμε στον τελικό, αφού ήταν αυτή που φάνταζε φαβορί για το νταμπλ. Είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό που καταφέραμε».