Η Γαλλία ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος βρήκε τα πατήματα τους επικρατώντας της Αυστραλίας με 67-59. Η Γαλλία κατέκτησε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάνοντας ανατροπή από το -15 στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Αυστραλία φαινόταν ικανή για 25′ να πάρει αυτή το μετάλλιο χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά θέση σε βάθρο Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κολέ ο Ντε Κολό με 19 πόντους, ενώ ο Φουρνιέ πρόσθεσε 16. Σημαντική βοήθεια στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ο Μπατούμ και ο Αλμπισί που πέτυχε δύο τεράστια τρίποντα στη 4η περίοδο.

Για την Αυστραλία, ο Ινγκλς είχε 17 και ο Πάτι Μιλς 15 πόντους.

Η Αυστραλία κατάφερε να ελέγξει την αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας εξαιρετική ένταση στην άμυνα. Οι «Boumers» προηγήθηκαν μέχρι και με +8(8-16) στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου. Η Γαλλία έδειχνε αποσυντονισμένη στην επίθεση με τον Βενσάν Κολέ να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις ώστε να βελτιώσει την εικόνα της με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στο -4(18-22), μετά από τρεις εύστοχες βολές του Φουρνιέ στο 15’.

Η Αυστραλία απάντησε γρήγορα και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της στο πρώτο μέρος κλείνοντας με επιμέρους 3-8 με εξαιρετικό εκτός ισορροπίας σουτ του Ινγκλς να διαμορφώνει το τελικό 21-30 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι συνέχισαν να είναι χαμένοι στην επίθεση, ενώ η Αυστραλία στηριζόμενη στον Ίνγκλις έφτασε στο +15(23-38) στο 23’. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Κολέ δεν παράτησε το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε το βάθος της και επέστρεψε στο παιχνίδι με σερί 19-6 για το 42-46 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια, η Γαλλία πήρε για πρώτη φορά τι προβάδισμα με 50-47 στο 33’ και έβαλε δύσκολα στους «Boomers», που είχαν κολλήσει στην επίθεση.

Το παιχνίδι βρισκόταν στην «κόψη του ξυραφιού» με την Γαλλία να γυρίζει το «μομέντουμ» υπέρ της,  μέσω της άμυνας, φτάνοντας στο 64-56 στο 39′ με τον Αλμπισί να πετυχαίνει δύο τεράστια τρίποντα στο τελευταίο 4λεπτο της αναμέτρησης με τους Γάλλους να φτάνουν στο δεύτερο μετάλλιο τους σε Παγκόσμιο Κύπελλου.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 21-30, 42-46, 67-59

Αναλυτικά στατιστικά ΕΔΩ