27 χρόνια πέρασαν από εκείνο το μοιραίο ατύχημα που έμελλε να πάρει στην Γειτονιά των Αγγέλων των “Mozart” Drazen Petrovic. Ο Dino Rađa θέλησε να αποκαλύψει μία ιστορία από την προηγούμενη ημέρα του δυστυχήματος ενώ θέλησε να συγκρίνει την νοοτροπία του Michael Jordan για το μπάσκετ με αυτή που είχε ο Drazen Petrovic. «Δεν έχει σημασία αν παίζει αδιάφορο παιχνίδι ή το οτιδήποτε. Πάντα πρέπει να δίνει το 100%.»

Με αφορμή το «The Last Dance» που παρακολούθησε και τα… 27 χρόνια χωρίς τον Drazen Petrovic, ο Dino Rađa έγραψε:

«Είναι δύσκολο να γράψεις κάτι για τον Drazen που δεν έχει ήδη γραφτεί. Όμως, αφού παρακολούθησα το “The Last Dance”, έχω να κάνω μία σύγκριση. Δεν θα μιλήσω για τα αγωνιστικά προσόντα, επειδή δεν έχει σημασία με αυτή την κατάσταση. Μόνο για το μυαλό τους. Ό,τι ήταν στο μυαλό του Jordan, ήταν και στου Drazen. Ολόιδιο. Γι’ αυτό ήταν, ό,τι ήταν. Νικητής,πάνω από όλα. Παιχνίδια χάνονταν, πρωταθλήματα, τίτλοι, αλλά ήταν στο μυαλό τους να μην παραδίδονται και αυτό τους έσπρωχνε μπροστά, χωρίς συμβιβασμούς.

Από εκείνον έμαθα επίσης πολλά και τα αντέγραφα ασυνείδητα. Και τώρα θα επιβεβαιώσω κάτι που λίγοι ξέρουν. Το τελευταίο ματς του Drazen ήταν ενάντια στη Σλοβενία, στην Πολωνία. Εντελώς αδιάφορο, γιατί είχαμε προκριθεί στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα. Κανείς δεν χρειαζόταν να παίξει. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ποτέ επιλογή για εκείνον. Και φυσικά, στο τέλος ηττηθήκαμε και τσακωθήκαμε για κάποιον ανόητο λόγο. Ποιος δεν πάσαρε σε ποιον, ποιος δεν έκανε μπλοκ-άουτ.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε αυτό το καταραμένο ταξίδι. Το ίδιο πρωί, εγώ, αυτός και ο Stojko Vranković καθόμασταν σε μία καφετέρια. Είπε στον Stojko να μου πει ότι είμαι ανόητος και είπα στον Stojko να του πει το ίδιο πράγμα.

Δεν έχει σημασία τι παίζεις,σημαντικό ή όχι, πάντα πρέπει να δίνεις το 100%. Αυτός είναι ο λόγος που ο Drazen ήταν σπουδαίος ηγέτης».