Πριν από 33 χρόνια, την 14η Μαρτίου του 1989, Ντράζεν Πέτροβιτς και Όσκαρ Σμιντ μονομαχούσαν στο παρκέ του ΣΕΦ.

Η Ρεαλ Μαδρίτης του Κροάτη τεράστιου καλαθοσφαιριστή έλυνε τις διαφορές της με την ιταλική Καζέρτα του Βραζιλιάνου εμβληματικού σκόρερ, Όσκαρ Σμιντ, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που γινόταν στα λημέρια μας, εκείνη την σεζόν.

Μάλιστα ο κόσμος (12000 φίλαθλοι) χόρτασε μπάσκετ, με τους δύο μεγάλους αθλητές να δίνουν ρεσιτάλ. Ο Πέτροβιτς τελείωσε το ματς με 62 πόντους και έβαλε ουσιαστικά το στέμμα του τίτλου στο κεφάλι της Ρεαλ, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Σμιντ μέτρησε 44 πόντους, δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα των «μερένγκες».

Ο τροπαιούχος αναδείχθηκε στην παράταση με το ευρύ σκορ 117-113, με τον Σμιντ να στέλνει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου η «βασίλισσα» ήταν πιο ψύχραιμη και πανηγύρισε το 2ο ευρωπαϊκό τίτλο στην μπασκετική ιστορία της.

Επίσης στον τελικό συμμετείχε με την ομάδα των νικητών ο Τζόνι Ρότζερς, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια πέρασε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σηκώνοντας με τους «πράσινους» το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague στο επικό ματς του Παναθηναϊκού με την Κίντερ στην Μπολόνια το 2002.

Το φύλλο αγώνα του Ρεαλ-Καζέρτα:

Ρεάλ: Πέτροβιτς 62, Μπιριουκόφ 20, Ρότζερς 14, Φ.Μαρτίν 11, Καργόλ 4, Α.Μαρτίν 2, Ρομάι 4, Γιορέντε.

Καζέρτα: Σμιντ 44, Γκλούσκοφ 13 , Τζεντίλε 34, Εσπόζιτο 2, Ντελανιέλο 18, Μποζέλι 2, Πολεζέλο, Ρίτσο, Τουφάνο, Βιτιέλο.