Ο ΛαΒάρ Μπολ τελικά βρήκε ομάδα για τα παιδιά του και θα αγωνίζονται από εδώ και στο εξής στη Βιτάουτας.

Ο ΛιΆντζελο Μπολ ήταν παίκτης του UCLA πριν μπει φυλακή στην Κίνα για κλοπή και χρειάστηκε η παρέμβαση του  Προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, για να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει σπίτι του.

Ο πατέρας των ΛαΜέλο και ΛιΆνζτελο αποφάσισε πως το σχολείο πάει πίσω την καριέρα των παιδιών του και τα πήρε από εκεί ψάχνοντας ομάδα στην Ευρώπη. Στην αρχή είχε συζητήσεις με τη Τσεντεβίτα, όμως η Κροατική ομάδα δεν ήθελε δύο άπειρους παίκτες στο ρόστερ της. Έτσι, συμφώνησε με τη Λιθουανική Βιτάουτας.

Πρόκειται για μία Λιθουανική ομάδα που έχει ρεκόρ 4-8 στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα και παίρνοντας τους δύο νεαρούς παίκτες στο ρόστερ της, πιστεύουν πως όλο και κάποιος χορηγός θα βρεθεί.

Η Βιτάουτας ιδρύθηκε το 1994 και αγωνίζεται στο Λιθουανικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην θέση μεταξύ 10 ομάδων, ενώ παίρνει μέρος και στην Βαλτική Λίγκα.

Η ομάδα τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της δεν κατάφερε καμία σπουδαία επιτυχία. Τη σεζόν 2012-2013, έπαιξε και στο Eurocup χωρίς να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Η πιο πετυχημένη της σεζόν ήταν η σεζόν 2013/14 όταν κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα σε Λιέτουβος Ρίτας, ενώ λίγο πριν, είχε αποκλείσει  την Ζαλγκίρις.

Σύμφωνα με το ESPN θα πάρουν περισσότερο χρόνο στην Βαλτική λίγκα, όπου υπολογίζεται ότι θα παίζουν για 25 λεπτά.

Ο ΛαΜέλο είναι στα 16 του, θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερο ταλέντο από τον ΛιΆντζελο και είναι γκαρντ, ενώ έγινε ο νεότερος Αμερικανός παίκτης που περνά τον Ατλαντικό για παίξει επαγγελματικό μπάσκετ.

Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι για τους δύο παίκτες, αλλά και για την ομάδα.