Ο Ergin Ataman θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας!

 

Ο νυν προπονητής της Efes Anadolu ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό ο διακαής πόθος του πρόεδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, Hedo Turkoglu, με τον πρώην ΝΒΑer να δίνει τα χέρια με τον 56χρονο τεχνικό για τον πάγκο της γειτονικής χώρας. Ο Ataman θα αντικαταστήσει τον Orhun Ene, ο οποίος ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους Τούρκους παίκτες και στα 2 παιχνίδια που έδωσαν με αντίπαλο τη δική μας Εθνική, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

 

Αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που ο Ergin Ataman θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας, αφού έχει ξαναβρεθεί εκεί τη διετία 2014-16, με μεγαλύτερη επιτυχία την πορεία της χώρας του ως τα προημιτελικά του Mundobasket 2014 (Ισπανία), όπου και αποκλείστηκε από τη Λιθουανία (61-73).

 

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα στα προκριματικά του Mundobasket 2023, ενώ όσον αφορά το Eurobasket 2022 (1-18/9) θα αντιμετωπίσει στον όμιλό της την Ισπανία, τη Ρωσία (αν πάρει το «ΟΚ» απ’ τη FIBA), τη Γεωργία (οικοδέσποινα), το Βέλγιο και τη Βουλγαρία.