Τα λόγια της ανατριχιαστικά! Συγκλονίζουν! Σου παγώνουν την καρδιά, κάνουν το στομάχι να σφίγγεται σαν κόμπος. Δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς μια μητέρα να περιγράφει τις τελευταίες ώρες του γιου της. Η Λίζα Στέιζελ μίλησε στην ισραηλινή ιστοσελίδα «sport5.co.il» για τις τελευταίες… σκοτεινές μέρες του γιου της και τις τελευταίες στιγμές του πριν τον τραγικό θάνατό του. Η αφήγησή της είναι συγκλονιστική.

«Δεν ήθελε να πάει στην Ρωσία, την μισούσε»

Η μητέρα του Αμερικανού λέει ότι ο γιος της πνιγόταν από ψυχολογικά προβλήματα. Δεν ήθελε να γυρίσει να ξαναπαίξει στην Ρωσία και την Χίμκι. Εψαχνε διέξοδο. Κι εκεί ίσως θόλωσε οριστικά το μυαλό του και έχασε τον έλεγχο. «Τις τελευταίες μέρες παρουσίαζε κάποια προβλήματα στη συμπεριφορά του, σαν να είχε κατάθλιψη γιατί δεν ήθελε με τίποτα να επιστρέψει στη Ρωσία. Τα πάντα άλλαξαν όταν τον κάλεσε ο ατζέντής του και του είπε πως ίσως η επιστροφή στη Ρωσία ήταν η καλύτερη προσφορά. Ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ και μάλιστα είχε κανονίσει να παίξει στο Summer League με τους Θάντερ, αλλά του έκαναν ιατρικές εξετάσεις και είδαν πως είχε πρόβλημα στο γόνατο. Μισούσε τη Ρωσία, δεν του άρεσε το κρύο και ότι σκοτείνιαζε νωρίς. Δεν ήθελε να επιστρέψει».

«Κατέρρεε, μου ζήτησε να του σφίξω το χέρι»

Η Λίζα Στέιζελ μίλησε για την ψυχολογική κατάστασή του γιου της ένα βράδυ πριν το… μοιραίο.

«Το βράδυ πριν το θάνατό του τον παρακάλεσα να ζητήσει ιατρική βοήθεια διότι έλεγε περίεργα πράγματα. Κατέρρεε το παιδί μου. Το ήξερε κι ο ίδιος, καταλάβαινε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Μου ζήτησε να κάτσω δίπλα στο κρεβάτι του και να του σφίξω το χέρι. Μου ζήτησε να του υποσχεθώ πως θα είμαι πάντα στο πλευρό του».

«Εγινε επιθετικός, φοβόμουν για μένα και για εκείνον»

Η Λίζα Στέιζελ άρχισε στην συνέχεια να αφηγείται τι έγινε την μοιραία μέρα του θανάτου του παιδιού της και τι την έκανε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να ζητήσει βοήθεια.

«Εκείνη τη μέρα είχε αποφασίσει να δεχτεί κάποια βοήθεια, αλλά ξαφνικά έγινε επιθετικός και ακατανόητος. Δεν τον αναγνώριζα πια και τον απείλησα πως θα με ανάγκαζε να καλέσω την αστυνομία… Φοβήθηκα και το έκανα. Φοβόμουν για μένα και για αυτόν».

«Η αστυνομία σκότωσε τον γιο μου»

Η μητέρα του Χάνεϊκατ έριξε όλο το βάρος για τον θάνατό του στην αστυνομία και είπε ότι εκείνοι τον σκότωσαν και δεν αυτοκτόνησε

«Ήρθε η αστυνομία και σκότωσε τον γιο μου. Προσπαθούν να με πείσουν πως αυτοκτόνησε, αλλά όχι. Ήταν καταθλιπτικός, αλλά με διαβεβαίωνε πως δεν θα έκανε κακό στον εαυτό του. Μου το είχε υποσχεθεί».

«Δεν αυτοκτόνησε»

Η μητέρα του παίκτη της Χίμκι τόνισε ότι ο Χάνεϊκατ δεν είχε πυροβολήσει προς την πλευρά των αστυνομικών και ξεκαθάρισε ότι ο γιος της δεν αυτοκτόνησε και περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο την εικόνα που αντίκρισε όταν μπήκε στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί της: «Δεν πυροβόλησε προς τους αστυνομικούς, έριξε στον αέρα επειδή πανικοβλήθηκε. Ηρθαν 30 οχήματα, τρία ελικόπτερα εναντίον του παιδιού μου. Τους ζήτησα να μπω μέσα αλλά δεν μου έδωσαν το τηλέφωνο. Δε μου επέτρεψαν να μιλήσω μαζί του. Αφού τελείωσαν όλα και μπήκα μέσα στο σπίτι, είδα αίμα στους τοίχους. Αίμα σε πολλά δωμάτια. Δεν αυτοκτόνησε. Αν πυροβόλησε τον εαυτό του μένεις εκεί ακίνητος, δεν πας από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Όταν πήραν το πτώμα του, τους ικέτευα να τον δω, αλλά μου είπαν πως δεν ήθελα να τον δω έτσι. Δεν ξέρω καν που δέχτηκε τη σφαίρα. Θα χρειαστούν 10 μήνες έρευνας, αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ την Αστυνομία».

«Είχε κάνει πρόταση γάμου πριν τρεις μέρες»

Η Λίζα Στέιζελ είπε στον τραγικό επίλογο ότι ο γιος της ήθελε να ζήσει, καθώς μόλις 3 μέρες πριν είχε κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, ενώ τόνισε ότι η ζωή της άλλαξε πια μια για πάντα «Ήθελε να ήταν καλύτερος άνθρωπος. Πριν τρεις μέρες έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του, είχε πλάνα για τη ζωή. Δεν θα τον ξαναδώ το γιο μου και η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Μου λείπει…».