Όπως μεταδίδει ο Donatas Urbonas στο BasketNews, o Tornike Shengelia έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά του την επιστροφή στο ΝΒΑ!

Ο έμπειρος «ψηλός», που μετά την αποχώρησή του από την CSKA Moscow για πολιτικούς λόγους μετά την ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη βρήκε καταφύγιο στην πρωταθλήτρια EuroCup Virtus Bologna, έχει ως πρώτο του στόχο αυτή τη στιγμή την κορυφαία λίγκα του κόσμου και όχι τις… σειρήνες από Ιταλία και Βαρκελώνη, με τον Γεωργιανό να θέλει να αποδείξει την αξία του και στις ΗΠΑ.

Συνολικά, πριν τη λαμπρή του θητεία σε Baskonia και Μόσχα, ο Shengelia είχε επιλεχθεί στο Draft του 2012 και συγκεκριμένα στο νούμερο 54 από τους Philadelphia 76ers.
Την ίδια χρονιά κατέληξε στους Brooklyn Nets με τους οποίους μέτρησε 2 πόντο και 1 ριμπάουντ σε 19 ματς όσο λογιζόταν ακόμα ως 3άρι (!).

Την επόμενη σεζόν (2013-14), ο νυν άσος της Virtus ανταλλάχθηκε για τον Marquis Teague στο Chicago και τους τοπικούς Bulls μετά από 17 ματς. Εκεί, εμφανίστηκε μόλις 9 φορές και για 2 λεπτά ανά βραδιά…