Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έχουν θορυβήσει απόλυτα και τους ιδιοκτήτες όλων των ομάδων της Αυστραλίας, οι οποίοι πρότειναν μειώσεις έως και 50% σε όλους τους παίκτες χωρίς επίσης κάποια ασφάλεια.

Οι ομάδες του NBL, είχαν τηλεδιάσκεψη με τους παίκτες και συζήτησαν το ενδεχόμενο για περικοπή των μισθών τους έως και 50%, στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν 2020/21.

Η σεζόν αυτή αργεί ακόμη, αφού αναμένεται να ξεκινήσει σε 5 μήνες από τώρα, αλλά οι ιδιοκτήτες ήδη σκοπεύουν να πάρουν μέτρα λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι ιδιοκτήτες έκαναν μία σειρά από προτάσεις στην Ένωση παικτών και πιο συγκεκριμένα προτάθηκαν:  50% μείωση των  μισθών, πτώση του συμβολαίου των νεαρών παικτών από τα 17.000 αυστραλιανά δολάρια στα 15.000 (8.700 ευρώ), ακύρωση της ασφάλειας για σοβαρό τραυματισμό όπως και ακύρωση ασφάλειας ζωής.

Φυσικά όλα αυτά ήταν σίγουρο πως θα προβληματίσουν τους αθλητές, οι οποίοι είναι αδήριτη ανάγκη να σκεφτούν και να πάρουν τις καταλληλότερες αποφάσεις.

Δείτε εδώ:

 

Tags:
NBL