Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη «διαμάχη» μεταξύ Ευρωλίγκα και FIBA, φαίνεται πως δεν κοπάζουν ούτε σε μέρες Final Four, αφού το «Ανώτατο Συμβούλιο των Σπορ» φρόντισε στην ημέρα των ημιτελικών της διοργάνωσης, να βάλει «μπουρλότο». Συγκεκριμένα, με απόφασή του ακύρωσε τη συμφωνία που έχουν συνάψει Ευρωλίγκα και ACB, παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος της ισπανικής ομοσπονδίας, η οποία έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ των ανωτέρων της.

Η ισπανική λίγκα, είναι η μοναδική μαζί με την Αδριατική Λίγκα που βρίσκονται στο «μέτωπο» του Τζόρντι Μπερτομέου και όσα είχαν συμφωνηθεί, δεν είχαν την αποδοχή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και φυσικά ούτε της ισπανικής, η οποία κίνησε τις διαδικασίες για να ακυρωθεί αυτή η συμφωνία. Κάπως έτσι, αποτάθηκε στο «Ανώτατο Συμβούλιο των Σπορ», το οποίο συνέστησε στην ACB να αποσυρθεί από τη συμφωνία με την Ευρωλίγκα και να πάρει το μέρος της FIBA, στο νέο εγχείρημα που ετοιμάζει με το Basketball Champions League.

Αν η ACB ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, άλλο ένα «κάστρο» της Ευρωλίγκα «καταρρίπτεται», καθώς πριν λίγο καιρό είχε ανασταλεί η αναγνώριση της Αδριατικής Λίγκας και έχουν σίγουρα ενδιαφέρον οι κινήσεις του κυρίου Μπερτομέου, με το πέρας του Final Four. Η προαναφερθείσα εξέλιξη βέβαια, σημαίνει πως απομακρύνεται για τους Ισπανούς, ο κίνδυνος αποκλεισμού από τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.