Το κενό που άφησε πίσω του στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας ο Σλέτισλαβ Πέσιτς μετά τη συμφωνία του με την Μπάγερν Μονάχου φρόντισαν να καλύψουν οι διοικούντες την γερμανική ομοσπονδία, αφού κατέληξαν άμεσα στη διάδοχη κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν πολύ.

Κι αυτό γιατί το χρίσμα δόθηκε στον μέχρι πρότινος βοηθό του Σέρβου προπονητή, Φρανκ Μεντζ, ο οποίος θα αναλάβει να καθοδηγήσει τη “νασιοναλμανσάφτ” στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, την Ουκρανία, το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας είναι ένας εκ των κορυφαίων στην πατρίδα του καθώς πέρα από το γεγονός πως έχει κοουτσάρει τις εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών, έχει υπάρξει βοηθός και του Ντιρκ Μπάουερμαν στα Ευρωμπάσκετ του 2009 και του 2011.

“Γνωρίζω ότι το να κοουτσάρεις τη Γερμανία δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά έχω υψηλό κίνητρο να τα καταφέρω όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα αρχίσω άμεσα να έχω επαφές με παίκτες, τους οποίους ήδη γνωρίζω πολύ καλά”, δήλωσε ο Φρανκ Μεντζ κατά την παρουσίασή του στη Φρανφούρτη.

Το θέμα, πάντως, για τον ίδιο είναι να πείσει τον Ντιρκ Νοβίτσκι να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο, γιατί διαφορετικά οι οιωνοί δεν θα είναι οι καλύτεροι δυνατοί…