Το 1981, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατακτήσει το πέμπτο της Διηπειρωτικό Κύπελλο, αγωνιζόμενη στο Σάο Πάολο. Η Σίριο, δεν είχε σταθεί ικανό «εμπόδιο» κόντρα στη «Βασίλισσα», προκειμένου να της στερήσει το παγκόσμιο «στέμμα» και η τελευταία έγινε πρωταθλήτρια Κόσμου. Την ευκαιρία αυτή θα διεκδικήσει και φέτος, στην ίδια πόλη και το διπλό τελικό που θα διεξαχθεί στο Ginasio Iberapuera (25 και 27 Σεπτεμβρίου).

Αντίπαλός της, θα είναι η βραζιλιάνικη Μπαούρου, η οποία είναι φέτος η πρωταθλήτρια της FIBA Liga de las Americas. Στο χωρητικότητας 11.000 θέσεων γήπεδο, λοιπόν, οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους, προκειμένου να μάθουμε αν τελικά το τρόπαιο θα επιστρέψει στην Ευρώπη, ή απλώς θα παραμείνει στη Λατινική Αμερική.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο, ότι πέρυσι η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Φλαμένγκο, είχε κερδίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ και είχε κατακτήσει τον τίτλο για ομάδα της εν λόγω ηπείρου, ύστερα από 31 χρόνια, όταν η αργεντίνικη Όμπρας Ντε Σανιτάριας είχε επικρατήσει της τότε κραταιάς ιταλικής Καντού.

Είναι ώρα, λοιπόν, για το πέμπτο Διηπειρωτικό της Ρεάλ, πολυνίκους μάλιστα του θεσμού, ή για το πρώτο της Μπαούρου;