Πολύ σημαντικές νίκες, στη «μάχη» της αποφυγής του υποβιβασμού, πήραν Καχασόλ και Μανρέσα, με τη δεύτερη ειδικά να κάνει το μεγάλο «μπαμ» στα Κανάρια Νησιά, κερδίζοντας την Γκραν Κανάρια με 75-81. Η πρώτη, την ίδια ώρα, δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα κόντρα στην Εστουδιάντες, με το τελικό 74-65 ίσως να «κολακεύει» κιόλας του ηττημένους.

Σχετικά με το ματς της Σεβίλλης, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (17-17), οι παίκτες του Λουίς Κασιμίρο πάτησαν «γκάζι», πετυχαίνοντας στα επόμενα είκοσι αγωνιστικά λεπτά, επιμέρους σκορ 37-25 και «εκτοξεύοντας» τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (54-42). Στην τελευταία περίοδο, δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, με τον Μπεν Γούντσαιντ να είναι ο κορυφαίος τους, χάρη στους 14 πόντους που πέτυχε, με τους Μπάιαρς και Μπάλβιν να τον ακολουθούν. Ο πρώτος είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος επίσης 11 πόντους, με 8 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Αραντόρι είχε 15 πόντους, με τους Μαρτίν και Σίμπσον να έχουν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα (ο δεύτερος είχε και 9 ριμπάουντ).

«Στενός κορσές» των Ανδαλουσιανών, όμως, παρέμεινε η Μανρέσα, η οποία παρά το εναντίον της 44-35 του ημιχρόνου, πίστεψε στην ανατροπή και τα κατάφερε, με το τελικό 75-81 επί της Γκραν Κανάρια να τη δικαιώνει. Η εικόνα του πρώτου μέρους, βέβαια, δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να μειώνεται μόλις κατά έναν πόντο (63-55), αλλά μπαίνοντας αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνες, πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 12-26, κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα, ήταν προϊόν εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς, με τον Ισαάκ Φότου να ξεχωρίζει, χάρη στους 14 πόντους και τα 6 ριμπάουντ που σημείωσε. Διψήφιο αριθμό πόντων, είχαν επίσης οι Ουάιτ και Σάκιτς, με 11 πόντους έκαστος, ενώ ο Ρίζβιτς πρόσθεσε άλλους 10. Για τους γηπεδούχους, Σάμερς και Κούριτς πέτυχαν από 17 πόντους, ενώ ο Ταβάρες πρόσθεσε άλλους 14, με τον Ρενέσες όμως να μην έχει άλλες αξιόπιστες λύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, «αναζωπυρώνεται» για τα καλά η υπόθεση της σωτηρίας, στην οποία πλέον μετά τα τελευταία αποτελέσματα, πλην της Ανδόρας και της Χιπουσκόα, μπορεί να εμπλακεί και η Εστουδιάντες, η οποία έχει ρεκόρ 10-15. Παράλληλα, δυσχεραίνεται το έργο της Γκραν Κανάρια για είσοδο στα play-offs, έχοντας δύο νίκες απόσταση από την όγδοη θέση.