Η Λιέτουβος Ρίτας και η Ζαλγκίρις επιβεβαίωσαν πλήρως τον χαρακτηρισμό του φαβορί, παίρνοντας τα τελευταία δύο εισιτήρια για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Λιθουανίας. Απέναντι τους θα βρουν, αντιστοίχως, τις Σιαουλιάι και Γιουβέντους. Η πρώτη μάλιστα, έκανε το μεγάλο “μπαμ” των ημερών, καταβάλλοντας με 71-73 την Νεπτούνας, ενώ η δεύτερη σε ένα ακόμη αγωνιώδες παιχνίδι, έκαμψε με 82-76 την αντίσταση της Πιένο.

Αρχικά, η Λιέτουβος αρκέστηκε στο να ανεβάσει “στροφές” στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να ξεπεράσει, με 78-63, το “εμπόδιο” της Ντζουκίζα. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, χάρη σε επιμέρους σκορ 22-10, μετέτρεψε το 38-35 του ημιχρόνου σε 60-45. Η κατάσταση αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη, όπως μαρτυρά άλλωστε και το τελικό σκορ. Κορυφαίος των νικητών, ήταν ο Γιασκεβίτσιους με 19 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη, πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιμιτρίεφ με 13 πόντους.

Πριν από λίγο, η Ζαλγκίρις ολοκλήρωσε μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Λιετκαμπέλις, με το επιβλητικό 86-58. Με το σκορ, ήδη στο 22-8 από την πρώτη περίοδο, όλα είχαν δρομολογηθεί από τότε για την ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας, η οποία μάλιστα με τον καιρό αύξανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να την φτάσει στα “πρόθυρα” των 30 πόντων. Ο Γκουντάιτις ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα στο θρίαμβο, με 16 πόντους, ενώ ο Ζούζα διεσώθη του “ναυαγίου” των ηττημένων, χάρη στους 17 πόντους και τα 9 ριμπάουντ του.