Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ δύσκολες αποφάσεις αυτό το καλοκαίρι αφού ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία νέα ομάδα από την αρχή. Ήδη ο Τσάβι Πασκουάλ μετά από μία οκταετία στην ομάδα αποτελεί παρελθόν και ο Τόμας Σατοράνσκι θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ την επόμενη τριετία με την φανέλα των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Επίσης ο Αρόγιο θα αποχωρήσει λόγω της πολύ μέτριας φετινής παρουσίας του στην Μπαρτσελόνα.

Πάντως οι Πασκουάλ,Σατοράνσκι και Αρόγιο ίσως να μην είναι οι μοναδικές αλλαγές στο ρόστερ της Μπάρτσα για την επόμενη σεζόν. Όμως οι Καταλανοί έχουν αρχίσει ήδη να ξεκαθαρίζουν τους στόχους τους για την ενίσχυση της ομάδας, με τον Ντάριους Άνταμς που φέτος ήταν καταπληκτικός με την Λαμποράλ Κούτσα και τον Τόμας Ερτέλ που την τελευταία διετία αγωνίζεται ως βασικός γκαρντ στην Τουρκία και την Εφές.

Το θέμα είναι ότι για να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες προσθήκες για τους Μπλαουγκράνα θα πρέπει να ανακοινωθεί ο διάδοχος του κόουτς Πασκουάλ στον πάγκο της ομάδας ώστε να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς ο μεταγραφικός σχεδιασμός για να επιστρέψει η Μπαρτσελόνα στο final four και στην θρόνο του Πρωταθλητή Ισπανίας.