Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Γιούροκαπ (ελέω… Νικ Καλάθη) μπορεί να έφερε απογοήτευση στους κόλπους της Βαλένθια, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Βίτορ Φαβεράνι και η αποχή του από τις υποχρεώσεις της ομάδας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες είναι το γεγονός που απασχολεί τους διοικούντες τον σύλλογο περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Οι “νυχτερίδες” βρίσκονται στην τέταρτη θέση της Liga Endesa (σ.σ.: ισοβαθμούν με τη Μπιλμπάο), στην οποία θέλουν να παραμείνουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου του ισπανικού πρωταθλήματος. Γι αυτό το λόγο κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να καλύψουν το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του ο Βραζιλιάνος σέντερ (σ.σ.: 8.9 πόντοι και 4.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη Liga Endesa).

Έτσι, κινήθηκαν άμεσα προχωρώντας στην απόκτηση του Άνταμ Χρίτσανιουκ. Ο Πολωνός φόργουορντ/σέντερ πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Πρόκομ έχοντας 9.7 πόντους και 6.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε Πολωνία και Ευρωλίγκα.

Η Βαλένθια, όμως, δεν σταματά εκεί αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, ο οποίος βέβαια δεν είναι εξίσου… γνωστός. Ο λόγος για τον Άνταμ Χάνλεϊ, που είναι έτοιμος να πάρει μία πρώτης τάξεως… προαγωγή από την τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας στη Liga Endesa. Ο Αμερικανοϊρλανδός φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός στη Leb Siver με τη φανέλα της Οβιέδο μετρώντας 17.7 πόντους και 11.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο MVP της Leb Silver θα περάσει ένα διάστημα… δοκιμασίας από τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς κι εφόσον πείσει με την απόδοσή του τον προπονητή των “νυχτερίδων” θα ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ της ομάδας.