Την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι, ο οποίος έχει συμπεριλάβει κανονικά στη λίστα του τους Μπαρνιάνι, Μπελινέλι, Ντατόμε και Χάκετ, οι οποίοι για διαφόρους λόγους ο καθένας ήταν αμφίβολοι.  Άπαντες παρόντες λοιπόν για τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού θα δουλέψει με το καλύτερο δυνατό υλικό.

Στους εκλεκτούς συμπεριλαμβάνεται κανονικά κι ο Τράβις Ντίνερ, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα το ιταλικό διαβατήριο, ώστε να ενισχύσει την Ιταλία στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Θυμίζουμε ότι η Ιταλία βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Ελλάδα, Τουρκία, Σουηδία, Φινλανδία και Ρωσία.

Αναλυτικά τα ονόματα της προεπιλογής: Πιέτρο Αραντόρι, Αντρέα Μπαρνιάνι, Μάρκο Μπελινέλι, Ντανιέλε Καβαλιέρο, Αντρέα Τσιντσιαρίνι, Μάρκο Κασίν, Λουίτζι Ντατόμε, Τράβις Ντίνερ, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Άντζελο Γκίγκλι, Ντάνιελ Χάκετ, Στέφανο Μαντσινέλι, Νικολό Μελι, Τζουζέπε Ποέτα, Αχίλε Πολονάρα, Γκουίντο Ροζέλι, Ντανιέλε Μάγκρο, Ρικάρντο Μορασίνι.