Δεν πρόλαβε καλά καλά να επιστρέψει στην Ισπανία μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που διεξήχθη στην Εσθονία, και ο Χάιμε Φερνάντεζ είδε την Εστουδιάντες να ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια. Ο νεαρός γκαρντ ήταν εκ των κορυφαίων της Ισπανίας στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο, στοιχείο που επέτεινε την… ανάγκη των “φοιτητών” να τον “δέσουν” στη Μαδρίτη.

Δεν ήθελαν, άλλωστε, πολύ να ακουστούν “Σειρήνες” από μεγαλύτερες ομάδες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να τον… θαυμάσουν με τη φανέλα των “φούριας ρόχας” αφού είχε 16.2 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα όντας ο κορυφαίος της ομάδας του στις τελευταίες δύο στατιστικές κατηγορίες.

Η ικανοποίηση του προπονητή της Εστουδιάντες, Τσους Βιντορέτα, για την παραμονή του νεαρού παίκτη στο ρόστερ των “φοιτητών” ήταν, εξάλλου, έκδηλη: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κρατήσαμε τον Χάιμε (Φερνάντεζ) μέχρι το 2015. Είναι ένα πολύ σημαντικό νέο τόσο για τον σύλλογο όσο και για τον ίδιο, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών με τη φανέλα της Ισπανίας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο”.