Η Παρί Λεβαλουά είναι η μοναδική ομάδα που έσπασε έδρα σήμερα για τα προημιτελικά του Eurochallenge, κερδίζοντας την Καρσίγιακα 76-74. Η Όλντενμπουργκ επικράτησε εύκολα της Χιμίκ 82-74, ενώ νωρίτερα η Κράζνιε Κρίλια συνέτριψε την Βόννη 80-60. Τέλος, περίπατο, όπως αναμενόταν, έκανε η Γκραβελίν απέναντι στην Κατάια με 86-57.

Η Παρί πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι της ημέρας. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο σχεδόν σε όλη την διάρκειά του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν ένα προβάδισμα 9 πόντων και φάνηκε να ελέγχουν τον αγώνα, όμως η γαλλική ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με απίστευτη ανατροπή, έκανε το 70-61 τρία λεπτά πριν το τέλος 74-76 και πλέον περιμένει την Καρσίγιακα στην έδρας της για να τελειώσει το θέμα της πρόκρισης.

Η Όλντενμπουργκ είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην Χιμίκ στην Γερμανία. Κορυφαίοι του αγώνα για τους γηπεδούχους ήταν οι Τζένκινς (23π), Κράμερ (15π, 5ας) και Πόλντιγκ (13π). Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντιν με 19 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της Χιμίκ.

Στο τελευταίο παιχνίδι χρονικά, η Γκραβελίν συνέτριψε την Κατάια με 86-57. Οι πρωτοπόροι του γαλλικού πρωταθλήματος είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλό τους να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Κορυφαίος του αγώνα ο Μπάικς με 18 πόντους ενώ ο Κένεντι Ουίνστον είχε 10 πόντους και 2 ασσίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Τα αποτελέσματα:
Κράζνιε Κρίλια – Βόννη 80-60
Όλντενμπουργκ – Χιμίκ 82-74
Πίναρ Καρσίγιακα – Παρί Λεβαλουά 74-76
Γκραβελίν – Κατάια 86-57