10 σεζόν, 8 χώρες, 9 ομάδες. Μετά από μία γεμάτη και μακρά πορεία στην Ευρώπη ο Σον Τζέιμς πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια στα 35 του χρόνια, έχοντας στο παλμαρέ του πλήθος διακρίσεων.

Ο Αμερικανός με καταγωγή από τη Γουϊάνα σέντερ «έφαγε» με τα… κουτάλια τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ξεκινώντας την καριέρα του στο Ισραήλ με τη Μπνέι Χασάρον και το 2011 μεταγράφηκε στην πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι τελ Αβίβ, όπου και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, αποτελώντας ίσως τον κορυφαίο ψηλό της λίγκας στο διάστημα της θητείας του αλλά και εξελισσόμενος σε έναν από τους πιο σκληροτράχηλους αμυντικούς της Euroleague. Με την «ομάδα του λαού» αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας (2013) ενώ την ίδια χρονιά βρέθηκε επίσης στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague και ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε μάλιστα το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, πριν αποχωρίσει και μετατραπεί σε «γυρολόγο».

Ο Τζέιμς στα επόμενα τέσσερα χρόνια άλλαξε επτά φορές σύλλογο, με έναν από τους σταθμούς του να είναι και ο Ολυμπιακός, σε μια συνεργασία που κράτησε μόλις ενάμιση μήνα (Δεκέμβριος-Γενάρης σεζόν 2015-16) κατά τον οποίο ο αμερικανός αγωνίστηκε σε πέντε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Εκτός των «ερυθρολεύκων», ο Σον Τζέιμς φόρεσε επίσης τη φανέλα των Αρμάνι Μιλάνο, Μπιλμπάο, Εσκισεχίρ, Μπουντουσνόστ και Μπουλαζάκ ενώ το 2017 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα του Κάρλος Αρόγιο, Καριντούρος Ντε Φαγιάρδο, στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο.