Η κόντρα μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Tayyip Erdogan και του σέντερ των Boston Celtics Enes Kanter καλά κρατεί. Ο Τούρκος NBAer δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζητάει δημόσια ελευθερία λόγου και δικαιοσύνη, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει “κυνηγηθεί” από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Με αφορμή και την ανάρτηση που πραγματοποίησε ο Kanter, στην οποία με έναν “καυστικό” και μοναδικό τρόπο δείχνει την επιθυμία του να δει τον Erdogan στη φυλακή, στη συνέχεια δέχτηκε μηνύματα που τον απειλούν μέχρι και για την αφαίρεση της ζωής του. 

Στα μηνύματα αυτά μάλιστα, χαρακτηρίζουν τον Enes Kanter ως Έλληνα και τον απειλούν με χυδαίο τρόπο. Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας όμως δεν δείχνει να φοβάται και μάλιστα γνωστοποίησε μέσω μίας ανάρτησης που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα μηνύματα αυτά μεταφράζοντάς τα στα Αγγλικά, έτσι ώστε να μάθει περισσότερος κόσμος πόσο χυδαίες είναι οι απειλές που δέχεται για τη ζωή του.

«Θα σε σκοτώσω που… γιε, Έλληνα μπ@@ταρδ@. Που.. γιε, θα σε μαχαιρώσω, θα σε δέσω και θα σε πετάξω στη θάλασσα» και «Θα πεθάνεις Ενές και σε πετάξουμε στα γουρούνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε.

Ο Κanter κάνει λόγο για ανθρώπους, οι οποίοι έχουν σταλθεί από τον Erdogan, έτσι ώστε να τον εκφοβίσουν και να του στείλουν απειλές. Μάλιστα αναφέρει πως αυτά είναι κάποια από τα παρόμοια και χιλιάδες μηνύματα που λαμβάνει καθημερινώς. Επιπλέον, ανέφερε πως δεν θα σταματήσει να εκφράζεται ελεύθερα, μέχρι να αθωωθούν οι άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Τουρκίας

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του Kanter: