Μία πολύ όμορφη ιστορία ανέδειξε η ACB, για έναν σπουδαίο σουτέρ, ο οποίος όμως είναι αναγκασμένος να εκτελεί από το αμαξίδιο του. Ο λόγος γίνεται για τον Τέρι Μπαϊουότερ, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο διαγωνισμό τριών πόντων της διοργανώτριας αρχής και να δοκιμάσει την τύχη του, ανάμεσα στους κορυφαίους σουτέρ του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο 33χρονος σήμερα Μπαϊουότερ, παίζει στην Ιλουνιόν και έχει κατακτήσει δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, ενώ συμμετείχε και στους Αγώνες του Ρίο, κατακτώντας με την Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας την 4η θέση. Ο ίδιος, τονίζει πως «το μπάσκετ σε αμαξίδιο είναι η ζωή μου» και αναφέρεται στη δυσκολία του σουτ. «Είναι λογικό να δυσκολευόμαστε εμείς στο σουτ, καθώς πρέπει να εκτελέσουμε από πιο χαμηλά και με περισσότερη δύναμη. Θα δούμε, όμως, αύριο, είμαστε οκτώ παίκτες που σημαίνει μοιρασμένες πιθανότητες στα οκτώ».

Ο ίδιος, δεν ξέχασε να επισημάνει πως «είμαι 33 ετών, αλλά η πρώτη μου συμμετοχή στην Εθνική ομάδα ήταν στα 16-17 μου χρόνια και ασφαλώς τα χάλκινα μετάλλια που έχω κερδίσει, είναι οι πιο μεγάλες στιγμές της καριέρας μου. Καταλαβαίνετε πως το μπάσκετ σε αμαξίδιο είναι η ζωή μου», ενώ θέλησε να θέσει ψηλά τον πήχη, λέγοντας πως «είναι χαρά μου να παίζω με 7 αστέρια του ισπανικού πρωταθλήματος. Αν σκοράρω 21/25 τρίποντα, θα είμαι ευχαριστημένος».

Μία ολόκληρη ζωή προσπαθειών πρόκειται να επιβραβευθεί, με τον Τέρι να τοποθετείται στην «ελίτ» των σουτέρ της Ισπανίας. Δείτε απλώς μία επίδειξη των ικανοτήτων του…