Μία νίκη ακόμη θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης για να γράψει ιστορία, κάνοντας μετά από 41 ολόκληρα χρόνια το triple crown! Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν και τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας, μη δίνοντας σήμερα κανένα δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα, την οποία «κατακερμάτισαν» με… εκατοστάρα (100-80).

Ο δεύτερος τελικός αποτέλεσε «παράσταση για ένα ρόλο», με τους γηπεδούχους να είναι απόλυτοι κυρίαρχοι για 40 λεπτά και να μην επιτρέπουν επ’ ουδενί στους αντιπάλους τους να πιστέψουν στην ανατροπή, όπως στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Όλα, δηλαδή, κρίθηκαν από την πρώτη περίοδο, όπου οι «πυρηνοκίνητοι Μερένχες» προηγήθηκαν με διαφορά άνω των 20 πόντων και με ένα παιχνίδι για σεμινάριο και στις δύο πλευρές του γηπέδου, όπως αποτυπώνεται «ανάγλυφα» στο 31-10 των πρώτων αυτών δέκα λεπτών. Η… σεμνή τελετή κάπου εκεί έλαβε τέλος, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατάφεραν μόλις στη δεύτερη περίοδο να μειώσουν στους 15 πόντους, μην απειλώντας περαιτέρω. Η Ρεάλ συνέχισε… ακάθεκτη, για να φτάσει σε μία άκρως επιβλητική επικράτηση.

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ασταμάτητος έχοντας 24 πόντους με το απίστευτο ποσοστό των 6/8 τριπόντων, καθώς και 5 ασίστ, ενώ ο Ρούντι Φερνάντεθ σκόραρε ξανά 17 πόντους με 3/3 τρίποντα, σε μία ημέρα όπου η «Βασίλισσα» είχε 11/18 τρίποντα, με πάνω από τα μισά επομένως να έχουν επιτευχθεί από έναν παίκτη! «Διψήφιος» ήταν και ο Αγιόν με 12 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης δεν αγωνίστηκε. Από το «ναυάγιο» των «Μπλαουγκράνα», στο οποίο συνέβαλε σημαντικά και ο προπονητής με το να βάλει στην αποστολή τον Τζάκσον αντί του Ναβάρο, ο Ντόελμαν ήταν ουσιαστικά ο μόνος διασωθείς με 24 πόντους, μαζί με τους Τόμιτς και Σατοράνσκι, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.