Η φετινή παταγώδης αποτυχία (αποκλεισμός από το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και απώλεια του τίτλου στο Ισραήλ) έχει αναγκάσει τους ανθρώπους της Μακάμπι Τελ Αβίβ να αναζητούν στην αγορά παίκτες που θα μπορέσουν να την επαναφέρουν στην κορυφή σε Ισραήλ και Ευρώπη. Έτσι, μετά την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Σον Τζέιμς, οι “κυανοκίτρινοι” έχουν βάλει στο “στόχαστρο” τον Άλεξ Τάιους φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν μία… πυραυλοκίνητη φροντ λάιν.

Ο Αμερικανός -με ισραηλινό διαβατήριο- φόργουορντ/σέντερ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Καντού έχοντας 8.8 πόντους και 5.1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Πρόδηλο είναι πως δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα ραντάρ των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, με τη Μακάμπι να είναι η πρώτη που κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Οι Ισραηλινοί, μάλιστα, έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο τις επαφές προσφέροντάς του συμβόλαιο τριετούς διάρκειας έναντι 900 χιλιάδων δολαρίων. Όπως είναι φυσικό, ο ύψους 2μ03 φόργουορντ/σέντερ καλείται να πάρει μία άκρως σημαντική απόφαση αναφορικά με το μέλλον του…