Η αποτυχία της Μπαρτσελόνα να διεκδικήσει και την φετινή σεζόν τον τίτλο της Ευρωλίγκα, δείχνει να έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να την ενισχύσουν ακόμη περισσότερο. Κάπως έτσι, και σύμφωνα με το encestando.es θέτει ως μεταγραφικούς της στόχους Ευρωπαίους παίκτες… από το πάνω ράφι, που θα την καταστήσουν μεταξύ των μεγάλων, αν όχι το μεγαλύτερο φαβορί για τη διοργάνωση.

Το ενδιαφέρον για τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Ο ηγέτης του Άρη είναι πάντα μεταξύ των παικτών που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των Καταλανών και παρότι ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν δηλώσει πως δεν επιθυμούν να κάνουν βιαστικά «βήματα», αλλά η εξέλιξή του να είναι σταδιακή και μεθοδική, μία κίνηση της διοίκησης για απόκτησή του θα συγκέντρωνε ουκ ολίγες πιθανότητες.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις παικτών, προέρχονται από το ΝΒΑ. Η πρώτη αφορά τον Νικ Καλάθη. Ο ομογενής γκαρντ μπορεί να έχει θέσει ως προτεραιότητα το ΝΒΑ, αλλά μία καλή πρόταση που τον έβαζε σε ρόλο ηγέτη σε μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, δεν αποτελεί ενδεχόμενο που αποκλείει. Τέλος, οι «Μπλαουγκράνα» φαίνεται να ενδιαφέρονται και για τον Τζίτζι Ντατόμε. Ο Ιταλός φόργουορντ, αγωνίστηκε σε μόλις 18 παιχνίδια στους Μπόστον Σέλτικς και το κίνητρο της συμμετοχής σε μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους που είναι πολύ πιθανό να ικανοποιήσει τις αγωνιστικές και οικονομικές απαιτήσεις του, θα μπορούσε να τον κάνει να σκεφτεί σοβαρά την επιστροφή στην Ευρώπη.